Pesma dana

I dalje nam je teško da priznamo da smo ostali „kraći“ za jednog od najboljih među nama. Tom Petty (Tom V) se „izlogovao“ sa ovog sveta krajem prošle godine, a sada verovatno predvodi onozemaljsku rok sekciju sa velikim uspehom. Danas ćemo slušati jedno od njegovih najboljih ostvarenja, pesmu „Learning To Fly“ sa albuma Into the Great Wide Open iz 1991. godine.

Da se podsetimo, Tom muzičku karijeru započinje 1976. godine kada sa bendom „The Heartbreakers“ izdaje jako dobar album „Tom Petty and the Heartbreakers“, potom albume „You’re Gonna Get It!“, „Damn the Torpedoes“ i tako redom. Netipičan working class rok bend sa izrazitom klasnom tematikom i uverenjem da muzika ima i socijalnu, pored zabavne uloge.

Godine 1989. izdaje svoj prvi solo album „Full Moon Fever“ koji je odlično prošao kod kritike. Usledili su „Wildflowers“ (1994.) i „Highway Companion“ (2006.) takođe solo albumi Petty-ja. Zalagao se za legalizaciju marihuane, ima svoju zvezdu u 6801 Hollywood Bulevaru, glumio je u više filmskih ostvarenja poput „The Postman“ sa Kevinom Kostnerom u glavnoj ulozi i pozajmio glas u kultnoj animiranoj seriji King Of The Hill.

Share