Otvorene prijave za PDP XI radonice!

PDP konferencija i ove godine organizuje čak 8 radionica iz različitih oblasti za sve one koji  žele da steknu dodatne veštine i primene svoje znanje u praksi. Ovogodišnje radionice biće održane od 10. do 14. oktobra, i to na dve lokacije, u Kulturnoj stanici Svilara i u dvorcu Eđšeg.

Polaznici radionica će se susresti sa ekspertima iz kreativne industrije i dobiti priliku da se bave portretnom fotografijom koristeći raspoloživo prirodno osvetljenje sa austrijskim fotografom Wolfgangom Bohusch-om, dizajniranjem fontova i kaligrafijom sa italijanskom dizajnerkom Valentinom Casali, kreiranjem “iskrenog brenda” sa Tamarom Maksimović, dizajnom karaktera za mobilne igre sa kompanijom Mad Head, ali i da učestvuju u konstrukciji paviljona “Absorption” sa Markom Oljačom i Monikom Mađar i time istinski doprinesu kreiranju ovogodišnje konferencije!

Rored ovih radionica, studenti i mladi autori koji ove godine dolaze u Novi Sad na PDP konferenciju iz cele zemlje i regiona moći će da odaberu i radionicu o kreiranju analognih kolaža od kojih će praviti rizografije sa Nikolom Rajićem i Manetom Radmanovićem ili da saznaju kako se dizajnira karakter i kreira kratka animacija. Novoj fikciji, super štosu ili efektu u programu naučiće ih Vanja Vikalo aka Linnch – ilustrator i animator, prepoznatiljiv po svom upečatljivom stilu, a kako transformisati pokradene slike u koncept koji komunicira i u originalnu grafičku kompoziciju moći će da saznaju od jednih od vodećih evropskih dizajnera u svetu posterske forme – Xaviera Ernija iz Neo Neo studija iz Švajcarske! Mesta na radionicama su ograničena, a više informacija o načinu prijave možete pronaći ovde.

Za sve one koji bi voleli da prisustvuju konferenciji, ali nisu iz Novog Sada, PDP je ove godine kreirao posebne pakete za učesnike iz drugih mesta! Želeći da pomognu posetiocima i učine im ovo izdanje konferencije pristupačnijim, organizatori će obezbediti smeštaj za sva 4 dana, akreditacije i prisustvo na samoj konferenciji, poklon paket i hostovanje, odnosno jednu osobu iz tima koja će biti zadužena da posetiocima obezbedi jedinstven doživljaj PDP-a i Novog Sada. Cena paketa, obuhvatajući sve ove stavke za 4 dana, iznosi 100 evra, a više informacija kao i formular za prijavu možete pronaći ovde.

Ovogodišnje izdanje PDP konferencije biće održano od 10. do 13. oktobra u nekadašnjoj fabrici za bojenje svile i jednom od najznačajnijih objekata industrijskog nasleđa Novog Sada – Svilari.

Tema ovogodišnje konferencije pod nazivom “Apsorpcija” ističe činjenicu da se sve štogledamo, slušamo, konzumiramo i proživljavamo reflektuje kroz naš rad. Okolnosti kojima smo izloženi individualno i kao deo društva u nama pokreću nesvesne, automatske procese i analize i inspirišu nas, što nas dovodi do kreiranja novih veština, saznanja i ideja.

Tema “Apsorpcija” ne daje odgovor na pitanje kojim kanalima pojedinac treba da konzumira određene sadržaje, već otvara niz drugih pitanja koja će mu pomoći da sam dođe do zaključaka u vezi sa svojim navikama koje na svesnom ili nesvesnom nivou utiču na razvoj njegovog stvaralaštva. Učesnici konferencije će pored predstavljanja svog autorskog opusa publici predstaviti i sve uticaje koji se ogledaju u njihovom stvaralaštvu i šta je to što ih je oblikovalo kao autentične autore. Kroz ovogodišnji program konferencije postaviće se i pitanje konzumacije sadržaja i njegov uticaj na razvoj pojedinca.

Ulaz na četvorodnevni multidisciplinarni program konferencije  u kulturnoj stanici Svilara i na drugim lokacijama će, biti besplatan. 

Share