Otvara se izložba „Unutarnji zapisi“ Gorana Mitića u KvArt BW

Posetioci će imati priliku da vide apstraktne radove nastale u kombinovanoj tehnici na platnu, izrađene tokom prethodne tri godine, koji predstavljaju karakterističan umetnički izraz Gorana Mitića

Izložba Unutarnji zapisi umetnika Gorana Mitića biće otvorena u sredu, 11. januara, u 19 sati, u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu Galerije.

Posetioci će imati priliku da vide apstraktne radove nastale u kombinovanoj tehnici na platnu. Izložene slike izrađene su tokom prethodne tri godine i predstavljaju karakterističan umetnički izraz Gorana Mitića. Ovi apstraktni motivi izraz su promišljanja o traženju sopstvenog likovnog jezika autentičnog umetniku, dok su istovremeno rezultat potrebe da se iskažu dublje misli i osećanja  u vezi sa svetom u kom nastaju.

Goran Mitić je rođen u Nišu 1989. godine. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti Univerziteta u Nišu na Odseku za slikarstvo 2012. godine, dok je master studije završio 2013. godine na istom fakultetu. Priredio je deset samostalnih i učestvovao na preko sedamdeset grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Član je ULUS-a.

Radovi Gorana Mitića biće predstavljeni u okviru izložbe Unutarnji zapisi koju organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW, čime Belgrade Waterfront još jednom potvrđuje status destinacije koja beogradskoj publici donosi autentične kulturne manifestacije.

Izložba će biti otvorena do 21. januara 2023. godine, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz je slobodan.

Share