Omiljeni tumblr blogovi

Instagram i Pinterest su platforme za fotografije, Blogger za pisanu reč, Twitter za dosetke i kratke statuse, Facebook za od svega po malo a Tumblr? Često zapostavljen, ovaj sajt pod svojim okriljem drži neverovatne blogove koji pomeraju granice u svojim oblastima. Izdvajamo omliljene online kutke iz sfere dizajna, umetnosti, mode, gastronomije i životnog stila koje ćete sigurno zapratiti i nebrojeno puta kliknuti reblog

DIZAJN / UMETNOST

Marko Stupić  je priznati dizajner iz susedne Hrvatske koji se bavi veb i grafičkim dizajnom, brendingom i izradom logotipova u rodnom Zagrebu. Njegove fenomenalne digitalne ilustracije možete pogledati i kupiti na Tumblr blogu pod nazivom  Icon a day  koji Marko svakodnevno ažurira. Neboderi, gastronomski specijaliteti, svemirske letelice, poštanske markice ili ruske Babuške, Markov stvaralački katalog okuplja veliki broj predmeta i pojava iz svakodnevnog života koji su pretvoreni u staru dobru digitalnu ilustraciju. Sigurni smo da će neki Stupićev virtuelni crtež ubrzo postati vaša pozadina na računaru.

Omiljeni-tumblr-blogovi28

Omiljeni-tumblr-blogovi27

Omiljeni-tumblr-blogovi24

Da je selfi fenomen današnjice to svi znaju, ali kako izgledaju Van Gog, Meduza ili Dekart dok slikaju svoje selfije to možete otkriti na Tumblr blogu Museum of Selfies. Kustos ovog virtuelnog muzeja i kreator bloga jeste Olivia Muus, a danas svi oni koji žele da daju svoj doprinos ovoj neobičnoj galeriji mogu to učiniti koristeći tag #museumofselfies ili slanjem fotografije na mejl. Ruka i telefon ispred slavnih portreta daju potpuno novu draž dobro poznatim umetničkim delima.

Omiljeni-tumblr-blogovi3

Omiljeni-tumblr-blogovi4

Dizajnerski dvojci nekako uvek iznedre dobru kombinaciju. Wade Jeffree i Leta Sobierajski su netipičan par koji je odlučio da svoju vezu zabeleži serijom fotografija pod nazivom Complements na istoimenom Tumblr blogu. Oboje su po struci dizajneri tako da vam nije teško da zaključite zašto fotografije izgledaju tako dobro. Istetovirani lažnim tetovažama sa motivom sladoleda, premazani crnom bojom, zaronjeni u vazdušaste oblake i “ulovljeni” dok srču špagete. Zaboravite na držanje za ruke i zaljubljene poglede, Wade i Leta pomeraju fotografiju zaljubljenih parova na viši nivo. Obavezno obratite pažnju na GIF-ove.

Omiljeni-tumblr-blogovi23

Omiljeni-tumblr-blogovi20

Omiljeni-tumblr-blogovi18

Lorraine Loots je 2013. godine pokrenula godišnji projekat  365 Postcards for Ants koji podrazumeva svakodnevno slikanje minijaturnih ilustracija najrazličitije tematike u veličini novčića. Pored neosporne činjenice da Lorraine ima ogromno strpljenje, nesumnjiv je i njen talentat za slikanje. Kada se pogleda kroz optičko staklo svaka minijatura se odlikuje velikom preciznošću kao da je reč o delu regularne veličine. 2014. godine Kejptaun, kao dizajnerska prestonica protekle godine, bio je domaćin održane izložbe  posle čega je usledila serija posvećena baš ovom južnoafričkom  gradu.  Neizostavno morate zapratiti Lorrainein Tumblr kako biste ispratili nove ilustracije “za mrave”.

Omiljeni-tumblr-blogovi2

MODA / ŽIVOTNI STIL

Šta se desi kada se dve najbolje drugarice, koje su pritom veoma talentovane, udruže na zajedničkom projektu? Rodi se blog poput We still write in cursive iza kojeg stoje Tahereh Mafi, autorka tinejdžerskih i knjiga za decu, i Tana Gandhi, profesionalni fotograf. Ove dve devojke svoju ljubav prema modi, pečenju slatkiša, dizajnu i kreativnim projektima pakuju u dobru fotografiju na blogu inovativnog naziva. One će vam dosledno pokazati kako da izađete iz svoje zone komfora, učinite svoj stil malo ekstrvagantnijim, drznete se da ponesete šareni turban ili plavi ruž za usne. Ne treba da pominjemo da su im recepti ukusni, a uradi sam projekti jednostavni, a opet neobični.

Omiljeni-tumblr-blogovi22

Omiljeni-tumblr-blogovi11

Omiljeni-tumblr-blogovi12

Simbarashe Cha je modni fotograf koji potpisuje blog Lord Ashbury. Blog je zapravo bogat portfolio Simbarasheovih fotografija ulične modne, revija, poznatih blogerki i manekenki poput Miroslave Dume i Karlie Kloss ali i svakodnevnog života. Sve fotografije na blogu su autorske, a pored uobičajenih fotografija modnog sveta, Cha se kreće i po ulicama i kvartovima i fotografiše obične ljude. Spontanost i dobar fotograf rezultiraju odličnim materijalom koji iziskuje konstantno reblogovanje.

Omiljeni-tumblr-blogovi30

Omiljeni-tumblr-blogovi32

Omiljeni-tumblr-blogovi31

Svi obožavamo “Novu devojku” Zooey Deschanel i njen sajt Hello Giggles koji je pokrenula 2011. godine zajedno sa Sophiom Rossi i Molly McAleer, a sada volimo i njihov Tumblr blog. GIF-ovi sa Zooey ili slatkim životinjama, fotografije celebrity crusheva, slavnih parova, saveti za devojke svih uzrasta… Hello Giggles je zanimljiv sajt/blog koji na nesvakidašnji način pristupa nekim konkretnim problemima poput raskida ili slike o sopstvenom telu, ali i zabavnim aktivnostima poput kuvanja, čitanja i gledanja serija i filmova. Zooey i ekipa obožavaju Diznijeve klasike tako da se nemojte iznenaditi brojem fotografija sa Lunjom i Mazom, Snežanom ili Jasmin.

Omiljeni-tumblr-blogovi29

Omiljeni-tumblr-blogovi36

Julia Stotz se bavi fotografijom i njen portfolio je prilično obiman. Pored izvanrednih fotografija, u svoju radnu biografiju Julia beleži i saradnju sa više od dvadeset najrazličitijih magazina poput Elle Decor-a ili Paper Magazin-a, a među njenim klijentima se nalazi i American Express. Na njenom Tumblr blogu ćete pronaći zanimljive enterijere, modne editorijale, profile karijera kreativnih ljudi… Julia neretko sarađuje sa Bri Emery sa bloga DESIGN LOVE FEST tako da ćete nesumnjivo pronaći i insajder fotke sa zajedničih snimanja. Osim profesionalnih fotografija tu su i privatni kadrovi sa putovanja ili iz udobnosti doma.

Omiljeni-tumblr-blogovi6

Omiljeni-tumblr-blogovi37

Omiljeni-tumblr-blogovi7

HRANA

Blog Basilgenovese je plastični primer onoga što Tumblr zavisnici obeležavaju tagom #foodporn. Pice, paste, sočni čeri paradajz i italijanske pršute, smokve, sir,  čokoladni filovi i najrazličitiji deserti upakovani u fotografije uhvaćene iz neobične perspektive. Nekada na tanjiru dobijate gotovo jelo, a nekada imate priliku da “prisustvujete” samoj magiji spravljanja ukusnih delicija, mućenju fila ili mešenju testa npr. ali i zahvatu kašike ili činu sečenja kolača. Pravo mesto za sve food blogere kojima treba inspiracija.

Omiljeni-tumblr-blogovi13

Omiljeni-tumblr-blogovi35

Omiljeni-tumblr-blogovi34

Autorka bloga, Marta Greber voli jutro i doručak. Smatra ga najvažnijim obrokom u toku dana. Slažemo se, ali je nekada tako teško biti kreativan kada je u pitanju jutarnji obrok, zar ne? Marta je tu da pomogne. Na svom blogu What should I eat for breakfast(today) Marta deli recepte za doručak. Karta recepata je veoma bogata pa ćete moći da birate između vikend doručka, laganije ili kaloričnije opcije, toplih, hladnih, slatkih ili slanih obroka…  Osim recepata, koje prate vrhunske fotografije na savršenom stolu od tamnog izrezbarenog drveta, na blogu ćete pronaći i preporuke za restorane i kafiće.

Omiljeni-tumblr-blogovi9

Omiljeni-tumblr-blogovi10

Omiljeni-tumblr-blogovi8

Share