Odličan program na otvaranju knjižare-prodavnice ploča Magistrala

U ponedeljak 18. aprila u 20 sati uz zvuke Kralja Čačka i u društvu brojnih poznatih pisaca, otvara se novobeogradska knjižara, prodavnica ploča i stripova Klub knjižara Magistrala.

Odličan program na otvaranju knjižare-prodavnice ploča Magistrala

Tu će biti vlasnik aktuelne NIN-ove nagrade Dragan Velikić, stari Novobeogradjanin Mihailo Pantić, mlada književna nada Dana Todorović, dovoljno intrigantni Vladimir Kecmanović, uvek poželjni Muharem Bazdulj, vazda tamo gde su dobra dešavanja Ana Vučković, veliki gospodin srpskog izdavaštva Vlada Bajac, stari vuk Branko Rosić i mnogi mnogi drugi.

Specijalni gosti – dolaze nam pravo s tribine o Dilanu Dogu – Marko Šelić Marčelo i Dejan Stojiljković.

Magistrala je osmišljena kao prostor DKSG gde mladi (i oni koji se tako osećaju) mogu da dođu, druže se, pričaju o raznim temama koje ih interesuju, nešto pročitaju, prelistaju strip ili novine, pogledaju film, koriste internet i slušaju ploče sa gramofona po svom izboru, u društvu jednog starog magnetofona DKSG.

Uveče knjižara postaje prostor za razgovore o književnosti i raznim drugim temama u okviru programa Doma kulture „Studentski grad“, a s vremena na vreme Magistrala će služiti i kao izložbeni prostor.

Veče otvaranja podržaće Kabinet pivara, prva domaća zanatska pivara, nastala iz pasije prema ukusima. Njihova piva su nefiltrirana i nepasterizovana i prave se koristeći belgijske sladove, francuski kvasac, hmeljeva iz čitavog sveta, kao i domaće bilje u određenim receptima.

Share