“New kids on the block” foto izložba

Serija fotografija “Neki novi klinci” bavi se portretisanjem nove generacije mladih muškaraca. To su mladići rođeni posle 1990. godine i pripadaju generaciji tranzicije ili globalno gledano takozvanoj digitalnoj generaciji.

Marjan Andrejević je fotograf iz Beograda koji iza sebe ima 7 samostalnih i 20 grupnih izložbi. Ovog puta, serijom fotografija Neki novi klinci pokazaće njegovo viđenje Generacije Z.

New-kids-on-the-block-foto-izlozba

Izvodi iz raznih stručnih studija i novinskih članaka na temu:
– Oni su naši sinovi i ćerke. Oni nastanjuju naš komšiluk. Oni komuniciraju znacima interpunkcije, emodžima, sličicama i nezavršenim rečenicama. Oni možda i rade za nas. Ali uskoro, mi ćemo raditi za njih.
– Muškarci ove generacije cene svoj izgled i koriste svoje telo kao najvažniji aksesoar. Negovan izgled, čista koža i kosa su ono što ih više ne razlikuje od devojaka. Iako izgledaju kao izraziti egocentrici, njihova inteligencija i osećaj za socijalnu odgovornost ostaviće više traga u istoriji nego njihova smešna frizura.
– Žele da postanu slavni i bogati kao i njihovi idoli – mladi milioneri koji su poznati kao internet senzacije.
– Oni kuriraju različite persone na sociljanim mrežama sa ciljem da zadovolje svaku pojedinačnu publiku i smanje konflikt ili kontroverzu. Foto filterima uklanjaju svaki nedostatak koji imaju kako bi kreirali idealnu sliku samih sebe.

Marjan Andrejević

Share