Nedelja mode počela u znaku pop arta

Sinoć je zvanično otvoren Serbia Fashion Week zajedničkom revijom 20 najboljih mladih dizajnera muške kolekcije u usponu sa prostora čitavog Balkana. Ova velika revija je održana u Fabrici, a vodio je poznati modni urednik i stilista, gospodin Srđan Šveljo. Pod nazivom Pop Art heroji ova revija je omaž Endiju Vorholu i njegovom uticaju na pop art kulturu i savremenu modnu scenu.

Nedelja-mode-pocela-u-znaku-pop-arta

Srđan Šveljo, je sam birao dizajnere koji su sinoć predstavili svoje radove.

“Smatram Vorhola za istinskog heroja, on je moja velika inspiracija. U Srbiji živimo u homofobičnom društvu i ovo je na neki način želja da se to konačno promeni, pa je pop art tema kojom sam pokušao da utičem na to” – rekao je Šveljo.

Nedelja-mode-pocela-u-znaku-pop-arta5

Nedelja-mode-pocela-u-znaku-pop-arta6

„Fabrika“ se još jednom pokazala kao savršen izbor za održavanje ovakve manifestacije, a svoje kreacije prikazali su: Milan Senić, LAGAMI, Mina Sanader, Tijana i Mila Popović, Sonja Marunić, Una Rodić Pejin, Ivan Stepanović, Miro Mišljen, Valter Beko, Ivan Džolić, Đorđe Baščarević, JSP, Dajana Vasić, Katarina Božičković, Aleksandra Topić, Aleksandra Jovanovska, Vaan Gool, Srđan Janković, RISH- obuća Ristić, Mona Lacko, Tijana Pavlov, Bata Spasojević.

Revija je privukla pažnju brojne publike, domaćih i stranih novinara koji su u velikom broju već stigli u Novi Sad.

Nedelja-mode-pocela-u-znaku-pop-arta4

Nakon jučerašnjeg dana, Serbia Fashion Week seli se u Master Centar Novosadskog sajma.

Prvi blok revija otvara Milica Lazarević svojom kolekcijom jesen- zima 2016/17. Nakon njene revije uslediće revije Miloša Miletića, Aline Sabau (Rumunija), Sabrine Beširević (BiH), Milice Tričković. Dok će poslednja kolekcija pariške mode Emerika Fransoe (Francuska) zaključiti sutrašnji program.

Svake večeri revije na SFW počinju u 19, 20 i 21 čas. Svakog sata biće prikazan blok od dva ili tri dizajnera, koji će predstaviti svoju novu kolekciju.

Nedelja-mode-pocela-u-znaku-pop-arta3

Program Serbia Fashion Weeka, koji obuhvata edukativne seminare, Show room, Pop Up Store, a od ove godine i filmski festival, trajaće do ponedeljka, 11. aprila u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma. Svoje kreacije prikazaće više od 50 kreatora iz zemlje i sveta. Ulaznice se i dalje mogu nabaviti na prodajnim mestima Gigs Tixa ili putem sajta www.gigstix.com. Detaljnije informacije na www.serbiafashionweek.com.

Fotografije: V. Melnik, Dražen Žigić, V. Ivošević

Share