NASA duhoviti “turistički” posteri

Da li ste razmišljali o tome kada će doći vreme kada ćemo umesto na more putovati na odmor na drugu planetu?

NASA je objavila tri odlična plakata koji su inspirisani retro posterima za turistička putovanja imali za ideju da obeleže važna otkrića planeta. Među otkrivenim planetama nalazi se više od 1800 potvrđenih planeta i još 3200 onih koje čekaju zvaničnu potvrdu, a među njima je i 8 planeta koje imaju dosta sličnosti sa našom planetom Zemljom što ih čini dobrim kandidatima za postojanje života. Da li će neke od otkrivenih nekada zadovoljavati uslove za potencijalni život nije toliko važno u ovoj priči budući da je naglasak stavljen na duhovitu stranu ovih otkrića.

NASA--duhoviti-posteri3Tako je na Kepleru- 186f trava uvek crvenija s druge strane, jer je i njegova zvezda hladnija i crvenija od Sunca, a fotosinteza na na ovoj planeti bi pod uticajem drugačijeg Sunca mogla da izgleda drugačije nego na Zemlji.  Zabavno za razmišljanje.

NASA--duhoviti-posteri2

Osim toga, na ovoj uzbudljivoj planeti vas očekuje mnogo toga zanimljivog, pa tako i mogućnost da gledate dva zalaska Sunca i da vaša senka uvek ima društvo.

NASA--duhoviti-posteri

Ono što nikako ne treba da vas brine je gravitacija. Na ovoj džinovskoj planeti gravitacija je toliko snažna da ne postoji mogućnost da odlepršate u svemir.

Da li ste već počeli da pakujete kofere za svoju svemirsku avanturu?

Share