Najupečatljiviji komadi iz kolekcije H&M Studio prikazane sinoć u Parizu

H&M Studio predstavio je sinoć svoju „vidi sada – kupi sada“ kolekciju za proleće/leto 2018. na nedelji mode u Parizu, inspirisanu urbanom otmenošću i minimalizmom Japana.

Za ovaj događaj Muzej dekorativnih umetnosti je pretvoren u modernu viziju arhetipskog japanskog enterijera upotpunjenog legendarnim tatami prostirkama i naglašenim ikebanama.

Gosti, među kojima su bili i Naomi Heris, Aleksa Čang i Džoan Smols, prvo su počašćeni šik japanskom večerom, a zatim je kroz lavirint stolova održana revija.

Kolekciju H&M Studio odlikuju izražene siluete, opušten izgled i upečatljivi apstraktni printovi inspirisani japanskim pismom. Krojevi koji asociraju na radnu odeću, široki materijali i izražajno pletivo pojačavaju osećaj ravnoteže između minimalističkog dizajna, jasnih boja i pokreta.

U reviji su učestvovali različiti supermodeli i nova lica, kao što su Advova Aboa, Amber Valeta, Grejs Elizabet i Edi Kembel. Neposredno nakon revije, plesna grupa Strawhatz je oživela scenu kinetičkim performansom održanim pred 200 prisutnih gostiju.

„Bilo je uzbudljivo gledati naš snažan izraz predstavljen u printovima i bojama sa jasnim linijama inspirisanim japanskim dizajnom. U kombinaciji sa autentičnom postavkom, priborom za obedovanje, ukrasima i drugim detaljima, ceo ambijent odisao je tihom otmenošću i jedva čekamo da vidimo kako će naši kupci širom sveta stilizovati svoje omiljene komade,“ rekla je Pernila Volfart, direktorka dizajna u H&M-u.

H&M Studio predstavlja glavnu sezonsku kolekciju H&M-a, uz svoj lični tim dizajnera. Ženska odeća koja je predstavljena na reviji biće u prodaji od danas, 1. marta, u H&M radnji u Knez Mihailovoj ulici.

Share