NACIONALNA KLASA PRVI PUT NA POZORNICI

Još jedna sezona u pozorištu DADOV počeće novom premijerom, ovog puta predstave „Nacionalna klasa“ po tekstu Gorana Markovića, a u režiji Ane Grigorović. Premijera  je zakazana za 10. Oktobar 2014. u 20 časova.

Milica-Bozic-i-Zarko-Mladenovic-kao-Senka-i-Floyd-sajt

Te davne 1979. godine uloženo je mnogo napora i kreativne energije da film Nacionalna klasa postane kultni, da njegovi likovi i priča nadžive svoje vreme i ne padnu u zaborav. Mislilo se na najmanji detalj, vrlo posvećeno se pripremalo i snimalo, kako bi sve bilo autentično. Muzika je postala kultna, kao i svaki kadar i replika filma. On je sasvim verno oslikao vreme u kome se tako lepo živelo i u kom je jedina briga mladih bila pobediti na nacionalnoj klasi i preći u višu.

Baš zato, današnji mladi mnoge stvari u filmu ne razumeju. Zato što te stvari više ne postoje, zato što je njihovo vreme drugačije i zato što oni danas imaju mnogo veće probleme od pobede na trci. Oni su pored pokušaja da dočaraju likove i priču ovog  filma, zapravo sebi pokušali da objasne vreme u kome je snimljen film, kao i da odgovore na pitanje zbog čega je ovaj film kultan i kako nešto postaje kultno. Tako je nastala Nacionalna klasa 1979 – 2014. “ –rekla je rediteljka predstave Ana Grigorović

Zarko-Mladenovic-kao-Floyd-sajt

Dramaturgiju u ovoj predstavi potpisuje Vanja Nikolić, a u predstavi igraju Žarko Mladenović, Isidora Lukić, Igor Ilić, Milica Božić, Aleksa Jovčić, Nevena Mijatović, Stanko Kurjakov, Nikola Sretenović, Anastasija Jolović, Pavle Malešević, Marija Zec, Andrea Pjević, Đorđe Mišina i Jagoš Milošević.

Predstava se premijerno igra u petak 10. oktobra 2014. u 20 časova, prva repriza planirana je za 30.oktobar.

Plakat-Nacionalna-klasasajt

Sve ostale informacije mogu se dobiti na telefon blagajne pozorišta DADOV 011/3243-643

Share