Muzička fontana

Već smo u okviru Muzičke fontane slušali grupu „Pupoljak“ i to stvar „Radnik i Dama“. Znate tu pesmu i melodiju sa divljeg Zapada…“…i dok si se ti smijala i Koka Kolu pila, na džuboksu su svirala Srebrna krila, a ja sam pijan obarao pića i sluš’o pesme Šabana Šaulića…“

Ova danas je tamnim slovima ispisala mračne stranice jugoslovenske pop cene. Radnik i dama je ekstremno dobra u poređenju sa današnjom pesmom pod nazivom „Balada o pijanom ocu“. Upozoravamo da je to možda nešto najdepresivnije što ste ikada čuli da dopire sa nekog nosača zvuka!

Dok čitate ovaj uvod, napominjemo da se rubrika Muzička fontana polako gasi, dolazi do promena, možda i do zasićenja materijala. Ali ko zna, moguće je da će Plezirska fontana opet proraditi, imamo nameru da „na radaru“ i dalje držimo „zanimljive pesme“, autore i bendove pa pod sloganom „Samo vas slušamo!“ Dok slušate oproštajnu, napominjemo da vas nećemo ostaviti uskraćene za drugu vrstu kvalitetne muzike jer pokrećemo rubriku „Sa starog gramofona“ u kojoj ćete slušati davno zaboravljene hitove iz 50-ih i 60-ih godina, ali biće tu i pesama iz prve polovine XX veka.

Share