Muffin club intervju

muffin-club-3

 

Katarina Kubinjec je student završne godine Medicinskog fakulteta u Novom Sadu. Pored ljubavi prema prirodnim naukama  ova devojka ima i jedan veoma neobičan hobi. Svoje slobodno vreme odlučila je da “zasladi”  pravljenjem i dekorisanjem, sve popularnijih mafina i drugih slatkiša. Sa Katarinom, devojkom na čelu tima “Muffin Club”  smo razgovarali, a samo delić njene kreativnosti  ilustrovan  je na fotografijama koje slede.

Kako ste došli na ideju o formiranju “MuffinClub” radionice?

Sasvim spontano, nakon putovanja u inostranstvo, u periodu sumiranja utisaka i sanjarenju o mogućnosti nas mladih da se pored studija bavimo i nečim malo drugačijim, neobičnijim i kreativnijim, a slatkim i oku i srcu. Uz jasnu viziju, podršku i smelost za novi iskorak upustili smo se u ostvarenje naše čarobne radionice koja se nadograđuje svakim danom i podiže na jedan viši nivo, jer poštujući želje naših korisnika otvaraju nam se novi vidici i mogućnosti za još originalnijim idejama.

muffin-club-2

Šta vam je inspiracija? Kako pronalazite nove ideje?

Inspiracija neobjašnjivo sama nadolazi.Nešto nas pokreće; da li su to osmesi, originalne poruke dragih osoba kojima ih poklanjamo ili neobične ideje koje predlažu naši sugrađani, a mi ih realizujemo kroz poklone u veoma ekskluzivnim, ručno izrađenim kutijama ili putem aranžiranja sweet table-ova (slatkih stolova) za razne prilike i značajne datume.

Koliko vam vremena treba za pripremu jednog slatkog stola?

Svaki slatki sto za nas je jedna posebna priča, kojoj se na samom početku uopšte ni ne nazire kraj. Pošto se zakazuju i po nekoliko meseci ranije, kroz naše svakodnevne dogovore se rađaju nove ideju koje dopunjuju celu priču i čine je jedinstvenom, a poznanstva koja stičemo, ostaju zauvek.

muffin-club-1

Da li nam možete otkriti koji je to slatkiš koji je neizostavan deo svakog slatkog stola?

Posebno ništa ne bismo izdvajali jer smatramo da sve ukomponovano u jednu celinu koja počevši od poslastica najrazličitijih ukusa, boja, aroma i mnoštva detalja, cveća, voća, fotografija zapravo čini posebnu priču koja po malo liči na najukusniju čaroliju…

Ostatak intervjua  sa  Katarinom koja pravi savršene kolačiće možete pročitati  u  3.  broju Plezir magazina na stranici br. 20. 

Share