Moderna retro kolekcija Đorđa Baščarevića

Đorđe Baščarević, dizajner je koji poslednjih godina uspešno kombinuje tradicionalne uticaje i moderan pristup dizajnu i odevanju, predstavio je novu kolekciju. Kolekcija prati puls tržišta i  aktuelne trendove. Elementi mode devedesetih, predstavljaju svojevrstan podsetnik na korene i prisutni su u vidu nostalgije za detinjstvom.


Koristeći ravne krojeve i stroge linije ključnih odevnih predmeta kod muškarca kao što su košulja i pantalone, autor gradi novi likovni izraz menjajući im proporcije, kombinujući ih slojevito, ali tako da kolekcija poseduje sklad, balans i zadrži duh elegancije i prefinjenosti, uz sa druge strane, dozu infantilnosti koja se ogleda u „crop” dužini pantalona i kombinovanju zanimljivih dezena. Ovakav miks omogućio je dizajneru da kolekcija može biti tumačena dvojako i retro i savremeno.


Od materijala koji su korišćeni, primetno je da kolekcijom dominiraju pamuk, lan, svila i viskoza koje ne viđamo toliko često u muškim kolekcijama. Paletu boja čine nebesko plava, bela, teget, siva i žuta.Fotografije: Dušan Stević
Asistent: Ivan Marinković
Modeli: Mladen Ivković, Michael Philips
Odeća: Đorđe Baščarević
Share