Moderna kolekcija kreirana od održivih materijala

Conscious Exclusive kolekcija 2016 spaja staro i novo, istoriju sa modernim dobom. Lanisarana je paralelno sa otvaranjem izložbe “Fashion Forward – 300 godina mode” u muzeju Musée des Arts Décoratifs, kojoj odaje počast, kolekcija preslikava ideju slikarske i sofisticirane elegancije.

Moderna-kolekcija-kreirana-od-odrzivih-materijala

H&M dizajnerski tim je zaronio u muzejske zbirke mode, kako bi preuzeo ključne komade iz poslednja tri veka visoke mode. Rezultat je savremena i umetnička kolekcija, koja je puna duha, progresivna, svesna i zaista jedinstvena. Kolekcija će biti dostupna u oko 180 prodavnica širom sveta, i na internetu, od 7. aprila.

Moderna-kolekcija-kreirana-od-odrzivih-materijala5

Radili smo sa inovativnim održivim materijalima i ukrasnim detaljima, i ova kolekcija se sastoji od slojeva, oblika i tekstura, dekorisanih ukrasnim asesoarom i deko nadahnutim bijoux nakitom“, kaže Ann-Sofie Johansson, kreativni savetnik u H&M.

Laka i lepršava silueta vrti se oko haljina, umetničkih kaftana i uskih suknji. Printovi dodaju dah iznenađenja, pretvarajući haljine u optičke iluzije. Duga balska haljina s dubokim dekolteom oslikava mermer na tkanini. Tunika je ukrašena sa delom Botičelijeve “Tri gracije”. Kratke haljine i bluze nose nonšalantnu dozu sofisticiranosti, stvarajući električni i eklektični kratki spoj između sadašnjosti i prošlosti.

Moderna-kolekcija-kreirana-od-odrzivih-materijala2

Jedan od mojih omiljenih komada iz kolekcije je mini haljina asimetričnog oblika koja je inspirisana slikom Gistava Moroa. Volim kombinaciju svesnog, održivog materijala i starih slika. Prava stvar je kada nosite odeću od održivih materijala koja izgleda kao da je skrojena za crveni tepih“, kaže Džulija Restoan Roatfeld, zaštitno lice kampanje.

Materijali uključuju organsku svilu, konoplju, organski lan i Tencel® mešavine, i druge inovativne materijale kao što su kamenčići i kristali izrađene od recikliranog stakla i Denimite – materijal napravljen od recikliranog iznošenog džinsa. H&M je prva modna kompanija koja koristi takve materijale.

Moderna-kolekcija-kreirana-od-odrzivih-materijala3

Novina za ovosezonsko lansiranje Conscious Exclusive kolekciju su i tri venčanice – praznik svetlosti i ukrasa, pretvoren u bajkovite, nabrane linije za mladu koja želi da bude lepo obučena i osvešćena.

Moderna-kolekcija-kreirana-od-odrzivih-materijala6

H&M će biti ekskluzivni sponzor predstojeće izložbe “Fashion Forward – 300 godina mode” u muzeju Musée des Arts Décoratifs, a Pamela Golbin biće glavni kustos izložbe.

Moderna-kolekcija-kreirana-od-odrzivih-materijala7

Conscious Exclusive 2016 kolekcija biće dostupna u H&M prodavnici u Knez Mihailovoj 14 – 16 u Beogradu.

Share