Mladi talenti: Nemanja Stojanović

Nemanja je ljubav prema prirodi, modi i umetnosti pretočio u originalan modni detalj koji ima svoju upotrebnu vrednost. On pravi interesantne drvene leptir mašne koje svojim kvalitetom i dizajnom osvajaju na prvi pogled.

Upoznajte Nemanju Stojanovića i njegov talenat, a najsrećniji među vama će imati priliku da osvoji modernu leptir mašnu iz Nemanjine radionice. Uputstvo za učešće u nagradnoj igri pročitajte na kraju teksta.

nemanja-masne-3

Za početak, reci nam kako si došao na ideju da od jednog tradicionalnog predmeta kao što su leptir mašne napraviš nešto potpuno novo, moderno i nesvakidašnje?

Ideja mi je bila da tradicionalna leptir mašna dobije potpuno novi izled, a da funkcija i oblik ostanu nepromenjeni. Wooden kolekcija leptir mašni nije napravljena od vune ili svile, već od potpuno neočekivanog matrijala – drveta. Da, da dobro ste ste pročitali – drveta. Dvene leptir mašne su primer kako se komadi raznih vrsta drveta mogu pretvoriti u funkcionalan modni detalj, uz poznavanje stolarskog zanata. Mislim da su ljudi na početku bili začuđeni konceptom za koji možda nisu čuli, ali kada vide kako izgleda finalana verzija mašne istog momenta bivaju razuvereni. Zapravo, drvena leptirka sa modernom tkaninom na sredini je jedan od vodećih modnih aksesoara već  par godina u svetu.

Zbog čeka si odabrao drvo kao materijal za rad?

Boje, šare, čvorovi su nešto što mi je oduvek bilo interesantno za rad. Drvo može biti neprijatelj br. 1 ako ne znate pravilno da ga koristite. Uvek se prethodno upoznam sa svakom vrstom drveta sa kojom radim. Trudim se da što manje brusim i lakiram, ostavljajući prirodno definisanu teksturu drveta. Takođe, važna je prava veličina, težina , a zatim se stvara kanal u sredini, gore i dole, tako da može da se obmota tkanina. Pojedinačne pločice se povežu  podesivom elastičnom trakom, koja se lako podešava oko kragne i zatim je mašna spremna za udobno nošenje.

Nemanja-masne

Ko su tvoje mušterije? Da li imaš viziju kada kreiraš i ideju ko će ih nositi ili prepuštaš slučaju da mašne same nađu put do svojih novih vlasnika?

Mašne karmom odlaze uvek u prave ruke. Ko su moje mušterije? To ne bih mogao da generalizujem.  Najrazličitiji profili ljudi, od modnih znalaca, poznatih ličnosti, poslovnih ljudi, do mama, tinejdžera pa i male dece, za koju takođe kreiram.

Moram da pitam, šta te inspiriše? Kako nastaju nove kolekcije?

Ja bih se poistovetio sa jednim citatom : ” Upravo kao što apetit dolazi kroz jedenje, tako i rad donosi inspiraciju”. To je tačno, inspiracija jeste pokretač  za nova dela, ali ukoliko se odmah ne pretoči u nešto novo, propada, kao da nije ni postojala. Inspiraciju sam pronašao i dalje crpim iz prirode.  Priroda me neumorno inspiriše  i  upravo  zato sam drvo odabrao  kao komad koji će obeležiti mene i moj brend. Svaka šara na mojim mašnama ima neku svoju priču, koju znam samo ja, a mušterijama dajem mogućnost da pokušaju da je razumeju.

Nove kolekcije su plod moje inspiracije i mašte.  Kada stvaram nešto novo nikada nemam u glavi sliku kako će fininalni proizvod izgledati. Zapravo put od ideje do realizacije jako je dugačak, pa samim tim  kako vreme odmiče uvek nadolaze nove ideje i onaj koncept sa početka, dobija potpuno drugu dimenziju na kraju. Prepustim se svojim čulima i dopuštam da iz moje kreativne radionice izlaze novi modeli, a poštovaoci mog rada su ti koji na kraju daju sud.

nemanja-masne-2

Gde čitaoci Plezira mogu da pronađu tvoje unikatne leptir mašne?

Moje mašne prodajem, za sada, isključivo online prodajom preko moje stranice. Na stranici, se mogu dobiti odgovori na sva pitanja i nedoumice. Ovo je ujedno i dobro sredstvo komunikacije sa mušterijama. Na taj način saznajem sve njihove želje i zajedno dolazimo do željene kreacije i modela. Ja sam tu da čujem njihovu želju i da pokušam da je pretočim u drvenu leptirku. To je moje najveće zadovoljstvo.

Uputstvo za učešće u nagradnoj igri:

Kako bi ste se igrali sa nama i testirali svoju sreću, potrebno je da na Facebook-u lajkujte stranicu Drvene leptir mašne, zatim stranicu Plezir magazina i ostavite komentar ispod teksta sa vašim imenom i e-mail adresom kako bismo mogli da vas kontaktiramo ukoliko budete izvučeni.

Pobednika ćemo odabrati nasumično uz pomoć sajta random.org i objaviti na sajtu.

UPDATE: Pobednik je izvučen. To je komentar pod rednim brojem 7, našeg čitaoca koji se potpisao kao Joca.

nagradna

Čestitamo, ostalima želimo više sreće u nekom narednom nagrađivanju!

nemanja-nagrada

Share