MILAN ANDRIJAŠEVIĆ DOBIO NAJPRESTIŽNIJU NAGRADU ZA FILM NA “WORLDFESTU” U HJUSTONU

Neposredno nakon prikazivanja filma u Njujorku, na Menheten filmskom festivalu, na svečanoj ceremoniji u Hjustonu, Beograđaninu Milanu Andrijaševiću je uručena platinijum nagrada za kratkometražni film “Regresija”, nagrada najviša u svojoj kategoriji.

MILAN-ANDRIJASEVIC-DOBIO-NAJPRESTIZNIJU-NAGRADU-ZA-FILM-NA-WORLDFESTU-U-HJUSTONU

Worldfest festival u Hjustonu je najstariji nezavistan filmski festival u svetu, ujedno i najveći takmičarski filmski festival, koji broji više od 4,500 kategorija primljenih od 37 zemalja širom sveta.

Ovaj festival je “otkrio” najveće talente, a danas najuticajnija imena u svetu filma, uključujući Brajan de Palmu, Dzordž Lukasa, Dejvida Linča, Roberta Rodrigeza, Oliver Stouna, Braću Koen i druge.

“Regresija” je film o odnosu psihoterapeuta koji mora da se izbori sa svojim unutrašnjim demonima i misteriozne pacijentkinje koja boluje od bipolarnog poremećaja. Njihova interakcija ce zauvek promeniti njegov život dok granice stvarnosti postaju sve nejasnije. Glavne uloge izražajnom psihološkom snagom i visprenošcu tumače Nik Mankuso, kanadski glumac italijanskog porekla koji je dobio svojevremeno nagradu za životni lik i delo u Njujorku, i Lijan Melisa Bišop, talentovana glumica u usponu koja živi i radi u Los Anđelesu.

Milan Andrijašević je scenarista, producent, režiser i asistent režije koji se specijalizuje u snimanju dramatičnih narativa sa teškim psihološkim i filozofskim temama, često inspirisan delima i idejama Fridriha Ničea, Sigmund Frojda i Fjodora Dostojevskog. Pored filmske režije u Torontu, završio je psihologiju i komunikacije na univerzitetu na Malti. Uža specijalizacija mu je rad sa glumcima. Trenutno živi i radi u Torontu.

Share