Lale i karmini – pozivnice i dekoracija za vaše specijalne trenutke

Često se desi da jedna šara ili boja budu okidač za nalet ideja i utiču na celokupnu dalju dekoraciju. Time se uspešno vodi i Milica Rančić, devojka koja je svoju kreativnu stranu prepoznala u dizajnu pozivnica. „Lale i karmini“ su tu da isprate vaše zamisli i ulepšaju onaj prvi dodir sa vašim posebnim danom.

lale-i-karmini3

Tvoj dizajn pozivnica za venčanje svakako ne spada u onaj „tradicionalni srpski“. Da li se rukovodiš određenim trendovima u ovoj branši ili se oslanjaš na umetnika u sebi?

Nisam sigurna da postoji trend koji dominira u svetu pozivnica za venčanja, ali svakako da istražujem šta u ponudi imaju inostrani kreativci čiji rad posebno cenim. Pratim neki estetski pravac koji se meni dopada i imam sreće da se isti dopada i mnogima drugima; onima koji nisu u fazonu da biraju pozivnice kakvim je domaće tržište prezasićeno – sa motivima burmi, mladenaca, golubova i sl.

Kakav je razvojni put nastanka pozivnica? Da li ih kreiraš prema svojim idejama ili radiš prema posebnim željama mladenaca?

U ponudi su neki osnovni modeli, koji su rezultat moje ideje, malo istraživanja i puno rada. Ali svakako da se oni mogu prilagoditi željama mladenaca, najviše u domenu boja ili fontova.

lale-i-karmini6

Odakle crpiš inspiraciju? Kako se rad sa mladencima odražava na tvoj dalji rad i dizajn pozivnica?

Razgovor sa mladencima uvek je dragoceno iskustvo jer mogu da vidim u kakvom pravcu oni razmišljaju i kakav stil preferiraju. Ipak, moram da naglasim da mi se najčešće javljaju mladenci kojima je blizak upravo estetski izražaj kakav se u Lalama i karminima neguje, te nema neke velike razmene mišljenja. A inspiracija je danas, pre svega, na internetu. Pinterest i Instagram čine čuda kada je industrija venčanja, između ostalih, u pitanju. Danas slika, više nego ikada, govori više od hiljadu reči.

Da li se baviš i kaligrafijom ili se oslanjaš isključivo na grafički dizajn?

Mnogo sam spretnija u baratanju mišem, nego olovkom (perom), tako da sam, nažalost, potpuno nesposobna kada je umetnost krasnopisanja u pitanju. Ipak, imala sam sreću da su moj mali projekat podržali ljudi talentovani i vešti, tako da u timu imam i krasnopisca. Zato u standardnoj ponudi postoji i kaligrafsko ispisivanje imena i adresa na koverte, ali, po želji mladenaca i cela pozivnica može biti ručno ispisana.

lale-i-karmini

Kakvi su ti planovi i želje za budućnost tvog kutka za dekoraciju venčanja?

Kako sam od onih kojima je kvalitet uvek važniji od kvantiteta, tako mi je važnije da nekolicinu budućih mladenaca zaista usrećim dizajnom i izradom pozivnice, nego da iste masovno proizvodim. Planiram da ponudu pozivnica u skorije vreme povećam, ali i da posao proširim na oblast dekoracije. Zaljubim se u divno dekorisane proslave, i smatram da bi moja kreativna crta na tom polju posebno došla do izražaja. Lale i karmini nisu vezane isključivo za venčanja, već i za druge vrste proslava, pre svega dečije rođendane i uskoro sledi prezentacija truda i rada na lepim stvarima namenjenim mališanima.

Na koji način i koliko su ti rad na sopstvenom brendu pomogli oko angažovanja u raznim domaćim časopisima?

Hmmm… Pre bih rekla da je bilo obrnuto. Pre više od tri godine sam počela sa pisanjem modnog bloga i, zahvaljujući tome, ušla u svet modnog novinarstva u online i štampanim medijima. Tu sam stekla mnoga prijateljstva i poznanstva koja su mi omogućila da promovišem svoj, naknadno stvoren, brend u raznim domaćim časopisima. Dug je to put bio, ali i neverovatan, jer sam se, kao inženjer, zahvaljujući pisanju a zatim i ličnom stilu, obrela u svetu kreativnosti i umetnosti.

lale-i-karmini4

Facebook stranica Lale i karmini : https://www.facebook.com/laleikarmini/info?tab=page_info

Share