Krokodil Eat&Talk #7: Švedska

U subotu, 6. marta od 11 časova u KROKODILovom Centru u okviru programa Eat&Talk #7: Švedska Ambasador Švedske u Srbiji Nj. E. Jan Lundin i pozorišnа rediteljkа Anjа Sušа razgovaraće o švedskoj književnosti, kulturi i svakodnevici sa Milicom Joksimović iz Udruženja KROKODIL. Istovremeno će biti predstavljeno stvaralaštvo tri značajne savremene švedske autorke čije su knjige prevedene i objavljene u Srbiji – Lene Andešon, Sare Stridsberg i Agnes Lidbek. Tokom događaja, publika će moći da se posluži specijalitetima s veganskog švedskog stola koje priprema Lars Ekberg, kuvar u Ambasadi Švedske u Srbiji. 

Svi gosti dobiće i specijalan booklet s programom, zanimljivostima i mnogobrojnim informacijama o specifičnim aspektima kulture, kuhinje i književnosti Švedske koji će biti predstavljeni u okviru programa, kao i poseban QR-kod za plejlistu popularne muzike iz Švedske.
Nakon programa Eat&Talk, tokom meseca marta KROKODILov Centar biće centralno mesto programa koji na jednom mestu okuplja švedsku književnost, kuhinju i kulturu, a pod nazivom Sweden in Residence. Program obuhvata četiri različita i jedinstvena događaja zakazana za četiri martovske subote. Takođe, tokom celog meseca u KROKODILovom Centru, ali i preko aplikacija Wolt i Donesi, zainteresovani će moći da probaju specijalno kreiran Eat&Read meni sačinjen od tradicionalne švedske hrane koju je čak i u samoj Švedskoj moguće naručiti isključivo u odabranim restoranima.

Eat & Read, mesečni program KROKODILovog Centra, predstavlja direktan odgovor na značajno globalno ograničenje kretanja koje je jedna od najdramatičnijih posledica pandemije virusa COVID-19. Počasna zemlja meseca dobija rezidenciju u KROKODILovom Centru, te je za vreme trajanja programa u ponudi specijalan, tradicionalni meni iz odabranog dela sveta. Uz nekoliko javnih događaja, selekciju knjiga i dodatnih materijala, publika može da se upozna sa čarima muzike, filma, hrane i običaja jedne kulture, kao i nekoliko književnika i književnica koji na najbolji način osvetljavaju specifičnosti predela iz kojeg dolaze i o kojem pišu.

Program je podržala Ambasada Švedske u Srbiji.

Share