Kreativni radni prostor

Ako su vam radni sati dugi, ponekad dosadni i iscrpljujući, pokušajte da oplemenite svoj radni prostor kako biste bili podstaknuti za rad. U daljem tekstu potražite inspiraciju i pogledajte kako izgledaju radni prostori u kojima se rad rimuje sa reči zabava.

Studio DIY

Kelly Lanza stoji iza konfetima obasutog i šarenog sajta Studio DIY čiji je glavni zadatak da svakoj zabavi, proslavi i važnom događaju da lični pečat. Kelly vas na svom parčetu online prostora uči da napravite pinjate svih mogućih oblika, daje vam ideje za postavku i dekoraciju stola, sprema ukusne recepte kao stvorene za žurke… Ako se pitate gde sva ta čarolija nastaje odgovor dobijate odmah.

kreativan-radni-protor

Veliki radni prostor Studia DIY je izdeljen na tri dela : radionicu, kancelariju/radni prostor i mesto za opuštanje. Kelly je pošla od čisto bele površine kao najidealnije opcije za igranje i eksperimentisanje ali i rad.

kreativan-radni-protor15

Beli zidovi, beo pod i bela stolarija su obogaćeni dekorativnim elementima i akcentima u jarkim i neonskim bojama. Radni prostor čine radni sto i stolovi za crtanje, oba sa pregradom sa strane za sve ukrasne papire i kancelarijski pribor.

kreativan-radni-protor17

Niske, četvoronožne stolice na sedištu krofnice, a da ovaj radni prostor unikatan svedoče i balon u obliku džinovske krofne koji visi sa plafona i ventilator u obliku flaminga. Dah svežine unose zelene biljke u finim pastelno roze saksijama koje su postavljane na uglu stolova na kojima Kelly i članovi tima koji joj pomažu planiraju i skiciraju sve vezano za postove, fotografiju ili radionice.

kreativan-radni-protor4

Deo prostora namenjen za radionice čine dva dugačka trpezarijska stola sa čak dvadeset stolica-krofni istih onih kakve se nalaze i za stolovima radnog prostora. Čitavom dužinom studija se prostiru niske komode sa nekoliko providnih tegli ispunjenih balonima u različitim bojama koje predstavljaju isvrstan dekor, a ujedno i skladište,  tu su i pinjate različitih oblika koje su zaštitni znak Studia DIY, potom konfeti, washi trake i slatkiši.

kreativan-radni-protor2

Ispred stolova je prazan prostor i beo zid namenjen za fotografisanje, a sav nameštaj se lako premešta, pa se prostor transformiše u skladu sa temom fotografisanja kada je god to potrebno. Kelly tvrdi da su retki dani kada je prostor isti.

kreativan-radni-protor21

Ako su vam se prethodni delovi studija dopali spremite se da ostanete bez daha. Kelly i ekipa predah od kreativnog rada prave na roze sofi sa dekorativnim jastucima među kojima su i oni u obliku krofne i sladoleda, a sofa se nalazi na tepihu koji izgleda kao veštačka trava.

kreativan-radni-protor18

To nije sve, ispred je kafeni stočić sa mermernom površinom i zlatnim postoljem, a okolo su postavljeni tabure i vreće za sedenje kao i neodoljiva pletena korpa u obliku ananasa. Kad smo već kod ananasa, jedan zlatni sedi na vrhu pastelno roze frižidera koji se nalazi u neposrednoj blizini zajedno sa policama i vitrinama koje čuvaju sav kreativan materijal.

kreativan-radni-protor20

Osim žurki Kelly obožava pozivnice, čestitke i kartce, a pogotovu one ručno ilustrovane, tako da je jedan deo zida studija posvećen ovim malim umetničkim delima.

kreativan-radni-protor19

Čitav studio odiše vedrinom, dekorativni elementi su na sve strane, sa plafona vise niske zastavica i girlande sa resama, po policama su poređane ukrasne kutije, čaše, slamčice, pinjate i papiri za pakovanje. Pravi primer modernog i veselog dizajna koji izaziva dobro raspoloženje i poziva na žurku, pa ne sumnjamo da je u ovakvom prostoru lako biti inspirisan i produktivan.

kreativan-radni-protor22

 DESIGN LOVE FEST

Bri Emery je još jedna veoma kreativna devojka i glavno ime koje stoji iza sajta DESIGN LOVE FEST kao i radionice kreiranja online i Photoshop sadržaja – Iheartblogshop. Kako je sajt vremenom rastao bilo je potrebno proširiti tim koji će raditi na njemu, a veći tim je zahtevao i veći radni prostor. Danas je sedište sajta smešteno na prostranom potkrovlju sa visoko postavljenim prozorima koji propuštaju dosta prirodne svetlosti stvarajući pritom odlične uslove za dobru fotografiju.

kreativan-radni-protor6

Kao i Kelly, i Bri se odlučila za belu kao osnovu na koju je dodavala elemente u boji i teksturi. Slojevitost je ovde ključna reč, a neuobičajen spoj stilova, materijala i boja čini dobitnu kombinaciju. Beli pod je zastrt slojevima tepiha iz marokanskih i turskih radnji, ali u svedenim dezenima i bojama, a pridružen im je i jedan šaren, prugasti ćilim iz meksičkog Kaboa.

kreativan-radni-protor11

Velika ostava, ugrađena u jedan od zidova, ima vrata-ogledalo koja ne samo da kriju svu opremu i neizostavnu papirologiju već i prostor čine vizuelno većim. Organizaciji doprinose i dekorativni poslužavnici postavljeni po radnim stolovima koji čuvaju čaše sa olovkama i drugim sitnijim kancelarijskim priborom.

kreativan-radni-protor10

Glavni radni sto je došao zajedno sa potkrovljem i ima jednostavno, drveno postolje na koje je Bri ugradila belu tablu kako bi na njemu bilo moguće i fotografisanje uz što bolju refleksiju svetlosti. Sto je prostran tako da za njim radi više ljudi koji su svom delu radnog kutka dodali lični dodir. Jedostavnim drvenim ili metalnim nogarima stolica kotrastiraju plastična sedišta u različitim bojama ili ona obložena meblom. Priča za sebe je bakarna stolica geometrijskog dizajna koja predstavlja jedan od onih komada napravljenih da sve ljubitelje enterijera obore s nogu. Kraj nje je stočić u obliku kocke od punog drveta.

kreativan-radni-protor12

Iako se čini da je igranje sa različitim teksturama, materijalima, ukrasnim elementima kao i fotografisanje istih lak posao, zaposlenima je potreban predah i osveženje kada se radni sati oduže. Beli mini bar ukrašen kolor blok tehnikom uvek krije šampanjac, a služi i kao skladište posuđa i pribora za jelo.  Po čitavom potkrovlju su reštrkane biljke u saksijama. Posebnu pažnju članovi tima posvećuju i cvetnim aranžmanima pa je radni prostor u svakom trenutku obogaćen buketom svežeg sveća.

kreativan-radni-protor7

Radni prostor je dizajnirala Bri lično. Tepisi, drvo, biljke, vedre boje, zlatna i mnoštvo tekstura odlikuju i radni i životni prostor Bri Emery koja za sebe kaže da je najpre privlače boja i dezen ali i da je esteta koji voli minimalističke detalje. Fuzija ta dva stila čini savršen radni prostor.

kreativan-radni-protor3

Share