Kolekcija Vedrane Mastele „Art Loves You“

Modna dizajnerka iz susedne Hrvatske, Vedrana Mastela predstavlja kampnaju za kolekciju „Art loves you“.

Kolekcija-Vedrane-Mastele--Art-Loves-You10

Muzički festivali, umetnički radovi Laszlo Moholy-Nagy-a, kao i sam kreativni proces glavne su inspiracije pomenute kolekcije mlade dizajnerke. Prozirne tkanine i preklapanja, ručno oslikani odevni predmeti, slojevitost, detalji i akcenti u bojama čine kolekciju koja, u Vedraninom senzibilitetu, prenosi festivalsko raspoloženje, mladalački duh i slobodu izražavanja.

Kolekcija-Vedrane-Mastele--Art-Loves-You9

Kolekcija-Vedrane-Mastele--Art-Loves-You12

Kolekcija-Vedrane-Mastele--Art-Loves-You14

,,Ideja kolekcije je spajanje inspiracija – umjetničkog stvaralaštva Laszla Moholy Nagyja i energije glazbenog festivala. Zanimanje za svijetlo i transparentnost oblika kod Moholy Nagyja pretočeni su u igru tkanina i njenih preklapanja, prozirnost i slojevitost. Ručno oslikane taknine, poruke na bedževima i ostalim modnim dodacima odražavaju kreativnost i slobodu izražavanja. Također, sam print na majicama nastao je iz ručno napisanog slogana – imena kolekcije.”

Kolekcija-Vedrane-Mastele--Art-Loves-You2

Kolekcija-Vedrane-Mastele--Art-Loves-You

Kolekcija-Vedrane-Mastele--Art-Loves-You13
Kao i u dosadašnjem radu, Vedrana nastavlja istraživanje prostora, tela i tkanina i konceptualno promišlja savremene modne ideje kreirajući vlastiti potpis.

Kolekcija-Vedrane-Mastele--Art-Loves-You7

Kolekcija-Vedrane-Mastele--Art-Loves-You8

,,Fotografije potpisuje talentirana studentica snimanja Anđela Vidić, u ulozi modela su Ana, Marija i Tomislava dok je za make up zaslužna Tena Bašić.

Kolekcija-Vedrane-Mastele--Art-Loves-You5

Kolekcija-Vedrane-Mastele--Art-Loves-You4

Kolekcija-Vedrane-Mastele--Art-Loves-You3

Kolekcija-Vedrane-Mastele--Art-Loves-You6

Majice i tunike s printom „Art loves you“ dostupne su ekskluzivno u designer store KRUG-u u Splitu i direktnim upitom preko službene stranice vedranamastela.com

Share