KNJIGA O BEOGRADSKIM GRAFITIMA – „Street Art Belgrade“

Od oktobra u svim većim knjižarama širom zemlje će se naći nova knjiga „Street Art Belgrade“, autora Aleksandra Đorđevića, izdavačke kuće Komshe.

knjiga-o-beogradskim-grafitima-street-art-belgrade

MESTO: Mikser House, Karađorđeva 46
DATUM: 13. oktobar, četvrtak
VREME: 20h
PROGRAM: Predstavljanje autora i knjige uz muzički i breakdance program, izložba radova i promotivna prodaja knjige sa popustom od 10%.

O knjizi:

Grafiti su svima dostupni ali su zbog izloženosti vremenskim prilikama i emocijama prolazni. Želja autora knjige je da ovaj način sačuva barem deo te ulične magije.

Knjiga „Street Art Belgrade“ predstavlja sveobuhvatni pregled beogradske ulične umetnosti, kako stilski tako i unazad kroz vreme. Od aforizama i stencil-a (šablona) preko kompleksnih grafičkih rešenja, slova i murala, kroz knjigu možete pratiti beogradsku grafiti scenu koja je sve življa. U knjizi se nalaze i citati nekih od najaktivnih i najprisutnijih crtača i uličnih umetnika na beogradskoj sceni: Artez, Junk, Rage, Tkv, Lortek i Nikola (Alone). Na 220 strana, sa preko 500 fotografija, koje je autor Aleksandar Đorđević zabeležio u poslednjih šest godina, knjiga pruža sveobuhvatan uvid u jedinstven svet beogradskih grafita.

Više informacija o projektu Beogradski grafiti na sajtu beogradskigrafiti.com

Share