Knjiga na poklon: TRI ČVORA NA TREPAVICI -Ljubivoje Ršumović

TRI ČVORA NA TREPAVICI -Ljubivoje Ršumović, ilustrovao Tihomir Čelanović

Priče o detinjstvu i odrastanju velikog majstora pripovedanja. Duhovita i visprena ispovest o tome kako nas događaji u detinjstvu predodređuju. Gozba za sve one koji vole da prave ršum!

• Ova knjige je jubilarno izdanje povodom pedeset godina od izlaska prve Ršumovićeve knjige.
• Sadrži osamdesetak priča o detinjstvu i odrastanju, svaka priča može samostalno da se čita, ali su mnoge povezane pa je ovo i neka vrsta romana.
• Knjiga ima više od 40 ilustracija Tihomira Čelanovića, jednog od naših najboljih crtača. One su vesele, dinamične i dodaju još jednu notu duhovitosti.

Ciljna grupa
Preporučeni uzrast: 9+, ali i svim odraslima da se prisete svog detinjstva, pogotovo je dobra ljubiteljima jezika, jer ima mnogo starih izraza sa značenjima, a i pisana je u kolokvijalnom duhu.

Tesla je iskreno verovao da je sve talente i sposobnosti nasledio od majke Georgine – Đuke. Kad je postao svetski poznat naučnik, sećajući je se sa nežnošću, napisao je: „…Kad je već bila navršila šezdeset godina, prsti su joj bili još uvek tako elastični da je mogla da sveže tri čvora na trepavici…“ (citat iz knjige koji objašanjava otkud naslov)

U ovim pričama o detinjstvu i odrastanju krije se trag beskrajne ljudske mudrosti i umeća postojanja. Ova duhovita i visprena ispovest Ljubivoja Ršumovića o tome kao nas događaji u detinjstvu predodređuju obogatiće iskustvo svakog čitaoca. Tri čvora na trepavici nisu samo sećanja velikog majstora pripovedanja i poznavaoca srpske baštine već i praznik jezika i pohvala traganju za poreklom.

Knjiga-na-poklon-TRI-CVORA-NA-TREPAVICI--Ljubivoje-Rsumovic

O autoru
Ljubivoje Ršumović rođen je 1939. Godine 1965. zaposlio se u Radio Beogradu, u redakciji programa za decu. Svoj literarni rad uspešno je ugradio u popularne radio emisije, kao televizijski poslenik napisao je, režirao i snimio preko 600 emisija. Objavio je 72 knjige, uglavnom za decu. Među njima najpoznatiji naslovi su: Ma šta mi reče, Pričanka, Pevanka, Još nam samo ale fale, Vesti iz nesvesti, Nevidljiva ptica, Domovina se brani lepotom, Sjaj na pragu, Ne vucite me za jezik, Bukvar dečjih prava. U pozorištima je izvođeno više njegovih dela. Dobitnik je brojnih nagrada za dečju književnost. Njegova dela prevedena su na više stranih jezika. Autor je tri udžbenika za osnovnu školu: Deca su narod poseban, Azbukvar i Pismenar.

Tihomir Čelanović je rođen 1977. godine u Beogradu. Odrastao je u Kotoru, a završio Fakultet primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu. Crta stripove, ilustruje knjige i povremeno se bavi animacijom i muzikom. Ilustrovao je brojne dečije knjige: „Miško plašljivko“, „Miško nećejed“, „Ko se koga uplašio“, „Bakovuk“, „Botanika“, kao i školske udžbenike. Radove je objavljivao u brojnim časopisima, a za ilustracije u knjizi „Basne“ Radomira Putnikovića dobio je nagradu Neven 2005. godine.

Nagradna igra

Ako želite da se igrate sa nama i probate da osvojite ovu lepu knjigu, sve što je potrebno je da podelite ovu objavu putem društvene mreže po izboru (Facebook, Twitter ili Google +) i ostavite nam komentar sa vašim imenom i mejl adresom na koju možemo da vas kontaktiramo. Igramo se 5 dana, a pobednika će odlučiti Random. org.

Update

Nagradna igra je završena i knjigu Tri čvora na trepavici osvojila je naša čitateljka Maša koja je ostavila komentar pod brojem 21. Čestitamo!

Takođe vas podsećamo da je u toku akcija Praznici za sve, ukoliko želite da učestvujete u razmeni poklona ili da pomognete u prikupljanju paketića za decu i ugrožene javite nam se na naš mejl.

Share