Knjiga na poklon: KULT Adam Nevil

Adam Nevil je stvorio uznemirijuću i jezivu atmosferu u svom inteligentnom i zanimljivom savremenom horor romanu o reditelju dokumentaraca koji započinje istragu o opasnom kultu.

Knjiga-na-poklon-KULT-Adam-Nevil

• Dobitnik British Fantasy Award za najbolji horor roman godine i američke nagrade RUSA
• Savršeno stapa staro i novo – surova atmosfera i užas kao kod Lavkrafta, majstorski opisujući okruženje, objekte i karaktere, i svakodnevno beznađe u urbanoj sredini danas.
• Adam Nevil najavljuje i veliki povratak ovog žanra u XXI vek.

Ciljna grupa
Ljubitelji horora, filma Veštica iz Blera, čitaoci koji više vole da budu uznemireni nego zgroženi.

Sadržaj
Oni te nikad ne ostavljaju…

Godine 1975. u pustinji u Arizoni dogodio se masakr koji je šokirao svet. Hram poslednjih dana, čije su mistične tajne i paranormalna iskustva o kojima se govorkalo ležali skriveni iza prošlosti pune ubistava, seksualne izopačenosti i hapšenja, doživeo je svoj krvavi kraj posle jedne noći ritualnog nasilja. Ali priča time nije završena.

Kajl Frimen je nezavisni filmski reditelj bez novca i bez mnogo izbora. Zato je ugrabio priliku kad mu je ponuđeno da snimi dokumentarac o zlokobnom kultu i njegovoj misterioznoj predvodnici.

Dok putuje od Londona preko Pariza do Arizone, prateći trag Hrama poslednjih dana, progone ga neobični događaji, vantelesna iskustva, jezivi predmeti i noćni posetioci. Konačno otkriva užasne tajne zbog kojih je kult umro kako bi ih sačuvao ‒ ali da li je prekasno da pobegne od njegovog užasnog zaveštanja?

Drugi o knjizi
„Upečatljivo jeziv roman, zbog kojeg ćete spavati sa upaljenim svetlima… Zaista sablasno.“ SFX
„Ljubiteljima horor filmova dopašće se ovaj omaž ukletim mestima, bićima sa onog sveta i ritualima koji su krenuli po zlu.“ Publishers Weekly
„Vešto osmišljen i pametno napisan paranormalni horor o opsesiji i megalomaniji, seksu i moći.“ Kirkus Reviews
„Ova neverovanta sablasna priča budi krajnji, iskonski strah. Izgubićete svaku nadu za mirnim, spokojnim snom. Sve preporuke.“ Library Journal
„Sažeto, ubedljivo, mračno, zastrašujuće.“ The Herald

O autoru
Adam Nevil je rođen 1969. godine u Birmingemu u Engleskoj, a rastao je u Engleskoj i na Novom Zelandu. Pisac je i Banketa prokletih, originalnog horor romana inspirisanog M. R. Džejmsom i velikom tradicijom britanskih horor priča. Bavio se najrazličitijim poslovima, pa je tako od 2000. do 2004. radio kao noćni čuvar i portir u ekskluzivnim stambenim zgradama u zapadnom Londonu. Još uvek živi u prestonici i možete mu se obratiti preko sajta www.adamnevill.com

Knjiga na poklon

Ako nas redovno pratite znate za našu akciju knjiga na poklon, prilikom koje mesečno poklanjamo nekoliko knjiga. Kako biste se prijavili za učešće u nagradnoj igrici i osvojili knjigu Kult potrebno je da ostavite vaš komentar uz obavezan mejl i da podelite ovu objavu putem društvene mreže po izboru (Facebook, Twitter, Google +). Igramo se do 29. juna. Srećno!

Update

Nagradna igra je završena a knjigu Kult je osvojio naš čitalac koji je ostavio komentar pod brojem 25-Ivan. Čestitamo!

Share