Knjiga na poklon: Ivi Vajld „Sve ptice pevaju“

Knjiga-na-poklon-Ivi-Vajld-Sve-ptice-pevajuOvo melanholično i mračno delo, izrazite dinamike i napetosti, donosi priču o Džejk koja živi usamljeno na slabo naseljenom ostrvu. Skoro svake noći ona izjutra pronalazi rastrgnute leševe svojih ovaca. Dok se odmotava klupko događaja koji su se odigrali pre mnogo godina, daleko od ostrva, svi postaju sumnjivi.

Kroz šume nastanjene neobičnim bićima, vrele pustinje, mračna predgrađa i prašnjave puteve, Vajldova vodi čitaoca do najtamnijih ponora seksualnosti i nasilja, tržeći njihove prauzroke tamo gde mnogi od nas nikada nisu smeli ni da zavire: u mračnim i neprovetrenim mestima ljudske podsvesti.

Roman „Sve ptice pevaju“ je dobio Evropsku nagradu za književnost 2014.

Knjiga na poklon:

Knjigu Sve ptice pevaju možete osvojiti u našoj igrici koja će trajati narednih 7 dana. Potrebno je da ostavite komentar sa vašim imenom i e-mail adresom nakon što ste lajkovali stranicu Derete i podelite ovu objavu putem društvene mreže po izboru (Facebook, Google+, Twitter). Pobednika ćemo izabrati nasumično uz pomoć sajta Random.org. Srećno svima!

Update

Nagradna igra je završena, a knjigu Sve ptice pevaju je osvojila naša čitateljka koja je ostavila komentar pod brojem 25 – Grozda Rančić. Čestitamo!

Share