Knjiga na poklon: DOBRO NAM IDE Arno Gajger

Baveći se temom sećanja, Arno Gajger piše roman o tri generacije jedne porodice koji postaje roman o istoriji Austrije, od trenutka kada je Hitler došao na vlast sve do prvih godina novog milenijuma.

Knjiga-na-poklon-DOBRO-NAM-IDE-Arno-Gajger

Filip Erlah je za svoju porodicu potpuni gubitnik. Kad nasledi staru vilu svoje babe i dede, želi iz nje da istera svoje uspomene, baš kao i golubove s tavana. Tri generacije jedne porodice čini sedamdeset godina istorije i sedamdeset godina životnih priča u ovom romanu: u likovima svojih propalih pronalazača i buntovnih kćeri, dece i staraca, ministara i meteorološkinja, Arno Gajger slika jedno tužno i smešno stoleće koje i unucima sedi za vratom više nego što bi to oni želeli. Dobro nam ide je roman o užurbanoj sadašnjosti i tvrdoglavoj prošlosti – roman i za porodične ljude i za ljude koji porodicu preziru.

O autoru

Arno Gajger (Bregenc, 1968), jedan od najvažnijih književnih glasova na savremenoj austrijskoj književnoj sceni. Studirao je komparativnu književnost na Univerzitetu u Insbruku i Beču. Objavio je nekoliko romana, knjiga priča i književnih studija. U oktobru 2005. bio je prvi dobitnik književne nagrade Deutsche Buchpreis, koju dodeljuje Udruženje knjižara Nemačke, za roman Dobro nam ide.

Knjiga na poklon

Knjigu Dobro nam ide možete osvojiti u našoj igrici koja će trajati narednih 7 dana. Potrebno je da ostavite komentar na sajtu ispod ove objave i podelite ovu objavu putem Facebook-a. Pobednika ćemo izabrati nasumično uz pomoć sajta Random.org. Srećno svima.

Update

Nagradna igra je završena, a dobitnica knjige je čitateljka koja je ostavila komentar pod brojem 31 – Dragana Golic. Čestitamo!

Share