Knjiga na poklon: Bebologija Linda Gedes

Knjiga za znatiželjne buduće roditelje koja razobličava mitove o trudnoći. Dokumentovan priručnik o trudnoći napisan razumljivim i jednostavnim jezikom.

  • Pruža odgovore na sva važna pitanja bolje od bilo kog priručnika za trudnoću
  • Neće vam reći kako da održite savršenu trudnoću, niti kako da postanete savršen roditelj, ali će srušiti sve mitove o trudnoći i obasuti vas važnim naučno-dokazanim činjenicama

Sadržaj

Utičem li svojim izborom hrane na ono što će beba kasnije voleti da jede?

Sanjaju li bebe u stomaku?

Mogu li muškarci umisliti da su trudni?

Koliko dugo bebe pamte?

Kako da naviknem bebu da spava noću?

Onoga trenutka kada sazna da je trudna, svaka žena postaje obuzeta mislima o životu koji u njoj počinje da se razvija. Isto tako reagovala je i Linda Gedes, ali budući da je ona novinarka magazina New Scientist, imala je uvid u najnovija istraživanja o trudnoći i razvoju beba – zanimljive i tačne odgovore na pitanja koja sebi postavlja svaka majka. Ono što je bila lična potraga za nezbunjujućim, jednostavnim, praktičnim i jasnim odgovorima na pitanja o trudnoći i brizi o bebama preraslo je u veoma popularnu nedeljnu kolumnu, a sada i u izvrsnu knjigu. Bebologija vam daje odgovore na svako pitanje koje bi vam moglo pasti na pamet – od prvih znakova trudnoće, načina ishrane tokom trudnoće, planiranja porođaja do svega u vezi sa prvom bebinom godinom.

Ova knjiga ne samo što je korisna već je napisana zabavno i s mnogo razumevanja za sve buduće roditelje koji će tek iskusiti brojne neprospavane noći. Zavirite među njene korice i pronađite 150 korisnih odgovora koje inače ne biste znali gde da potražite.

Knjiga-na-poklon-Bebologija-Linda-Gedes

Drugi o knjizi

„Linda Gedes se ne plaši da pita bilo koga o bilo čemu! Od niza kontradiktornih saveta trudnicama i roditeljima do onih divnih malih trenutaka čuda, Gedes preispituje sve i u potrazi je za naučnim dokazima. U ovoj knjizi ona deli s čitaocima sve što je pronašla, nudi jednostavne odgovore s mnogo humora koji je tako dobrodošao u ranom roditeljstvu. Knjiga bez koje ne smete da zatrudnite!“

Trejsi Braun, Sense About Science

O autorki

Linda Gedes je novinarka iz Londona koja piše o biologiji, medicini i tehnologiji. Rodila se u Kembridžu, a na Liverpulskom univerzitetu stekla je specijalističku diplomu iz citologije. Bila je urednica i reporterka u časopisu Nju sajentist, dobila je brojne nagrade za svoj rad, uključujući i priznanje Britanskog udruženja naučnih pisaca za najboljeg novinara istraživača. Udata je i ima dvoje dece, Matildu i Maksa.

Nagradna igra

Kako biste osvojili knjigu potrebno je da se prijavite nakon ovog posta i napišete zašto “Bebologiju” treba da poklonimo baš vama i ne zaboravite mejl kako bismo mogli da vas kontaktiramo. Duhoviti komentari biće u prednosti. 🙂 Igramo se 5 dana, a dobitnika će odlučiti Random.org. Srećno!

UPDATE: Nagradna igra je zavšena, a knjigu će dobiti čitalac Pera koji je ostavio 8. komentar. Čestitamo!

Share