Kako da putujete kao modni bloger

Njihove blogove prate hiljade zaljubljenika u modu, oni imaju ukusa i stila, u modnom svetu se kotiraju visoko, a njihovo mišljenje uvažavaju i najpoznatiji urednici i kreatori. Ne samo da imaju stila i osećaja za modu, već i njihov istančan ukus dolazi do izražaja i kada su putovanja u pitanju. Od savršeno odabrane destinacije, saveta za pakovanje preko profesionalnih preporuka hotela i mesta koje morate posetiti, do pažljivo odabranih modnih kombinacija u skladu sa prilikom, sve žačinjeno dozom autentičnosti i ličnog pečata.  Posmatrajte putovanje iz drugog ugla. Kako da i vi putujete i uživate na odmoru kao modni bloger?

kako-da-putujete-kao-modni-bloger7

Posao modnog blogera se na prvi pogled ne čini kao posao jer je kod nas blog, a pogotovu modni, još uvek fenomen, a ne nešto od čega se može pristojno zarađivati. Slikanje u različitim modnim kombinacijama i pozama i to je to! Ipak, iza kulisa se odvija mnogo stvari koje treba obaviti izuzev samog fotografisanja i postavljanja na blog, a koje nisu tako glamurozne. Modni blogeri od bloga ne prave pauzu čak ni na odmoru, pa koriste svaku priliku da svoje čitaoce počaste fotografijom sa rajskog ostrva i bele peskovite plaže, dugih i uvojitih ulica, prelepih lokalnih mesta i arhitekture. Naravno, sve to prate odgovarajuće odevne kombinacije. Osim što su naši online modni savetnici i asistenti za kupovinu, modni blogeri sve više objavljuju postove sa putovanja i daju fenomenalne preporuke, pa postaju novi stajliš turistički vodiči.

kako-da-putujete-kao-modni-bloger11

Blogeri na put ne kreću bez prethodno  utvrđene maršute kako bi bili sigurni da će ispuniti očekivanja svojih pratilaca koji se nadaju dobroj fotografiji i preporukama. Putovanje je zamišljeno tako da se isproba što više novih stvari i doživi nezaboravno iskustvo. Pronađite hotel i bukirajte ga na vreme, zapišite mesta koja morate da posetite, informišite se na internetu i pročitajte preporuke i ocene za restorane i radnje na odabranoj destinaciji. Napravite kratku listu sa tezama i neka ona bude vaš mini plan za predstojeću avanturu. Plan ne treba da bude detaljan, jer je spontanost  uvek u modi!

kako-da-putujete-kao-modni-bloger3

Svakoj nezaboravnoj avanturi sa putovanja prethodi pakovanje. Osim standardnog kofera biće vam potrebna veća kožna torba  sa svim potrepštinama koju ćete uneti u avion. Spakujte jastuče za putovanja, masku za spavanje i bočicu termalne vode u spreju kako bi ste po izlasku iz aviona izgledali sveže i naspavano. Ponesite i neki modni magazin, turistički vodič ili magazin o putovanjima. Ne zaboravite vodu i grickalice u vidu pečenih badema, proteinske pločice ili crne čokolade.

Dolazak na odredište za modne blogere ne znači četiri zida hotelske sobe već brzinsko presvlačenje i odlazak na bazen u krugu hotela. Poručite voćni, bezalkoholni koktel i uživajte u sunčanju.

kako-da-putujete-kao-modni-bloger6

Ako ste već na odmoru znači da vam je bio potreban pa se ne libite da razmazite sebe i naručite doručak u krevetu koji se sastoji od svežeg peciva i sezonskog voća. Prošetajte, razgledajte i obavezno fotografišite najzanimljivije prizore kojih će nesumnjivo biti dosta, pa zato na put ponesite veliku memorisku karticu. Pošto se kod lokalaca ili stranaca raspitate za žurke i još dobrih mesta za noćni izlazak pohitajte ka plaži. Odaberite jednostavan kupaći koji odgovara vašoj figuri, ponesite pareo upadljivog printa, kožne papuče sa plutanim đonom koje su sastavni deo kombinacija modnih blogera kako na plaži tako i u opuštenoj šetnji gradom, kao i slamnati šešir i kvalitetne naočare. Sunčajte se uz dobru knjigu ili časopis. Leškareći  na vrelom suncu planirajte večernji izlazak.  Odmorite stopala na mokrom pesku. Prošetajte stazom kraj plaže, a zatim obucite iscepani šorts, prebacite pareo, vežite ga kao majicu i potražite mesto za ručak.

kako-da-putujete-kao-modni-bloger9

Mesta na koja se izlazi da bi ste bili viđeni ćete lako pronaći i svi će znati da vas upute ka njima, ali ako želite privatnu atmosferu, dobru kafu, nešto autentično ili domaće, moraćete malo više da se raspitate ili verujete svom instinktu i sami pronađete restoran ili kafe. Obratite pažnju na detalje pa osim odabrane odevne kombinacije slikajte i eksterijer i enterijer odabranog lokala i vaš obrok, kako biste svoju preporuku prijateljima i poznanicima potkrepili i propisnim fotografijama, a zatim i ostatku sveta ukoliko te fotke izbacite na Instagram ili Foursquare.

kako-da-putujete-kao-modni-bloger2

Šetnja posle ručka će vam sigurno prijati, a ugođaj će biti potpun uz malo šopinga. Kupite knjige i časopise koje kod nas ne možete da nađete, neki tradicionalan komad garderobe, bluzu od pamuka ili lana, šešir ili papuče, uspust svratite na kafu i dezert jer je mit da modne blogerke žive na ogranskom povrću i želenim šejkovima, svima je nekada potrebna doza šećera i kofeina. Na povratku do hotela zamolite nekog prolaznika da vas fotografiše.

Ostatak dana iskoristite za predah i opuštanje u hotelu. Relaksacija u bazenu, sauna ili parno kupatilo, đakuzi i srk penušca za dozu mehurića. Ako idete na žurku na plaži uz DJ-a onda obucite kupaći, preko prebacite pletenu pamučnu tuniku i obujte japanke ili papuče koje će vam ionako koristiti samo da biste došli do plaže. Bose noge će uživati uz još uvek topao pesak. Kosu razbarušite ili ostavite da se osuši bez upotrebe toplote. Ako je vaš izbor ipak klub, sa iscepanim džinsom, jednobojnom majicom i sandalama nikako ne možete da pogrešite, a bela boja je imperativ sezone. To je lako sparljiva kombinacija i za muškarce i za žene. Kako su modni blogeri kraljevi stila, ipak morate dodati malo kreativnosti jednostavnoj odevnoj kombinaciji. Masivan nakit ili aksesoari u fluo bojama će svakako skrenuti pažnju. Slobodno naručite alkoholni kotel, dovoljno ste se čuvali, vreme je za pravu zabavu uz glasnu muziku, puno smeha i fotografija. Ne zaboravite koncept  „ako nemate fotku niste bili tu“, zato izvucite fotoaparat ili telefon i zabeležite lepe trenutke.

kako-da-putujete-kao-modni-bloger10

Uz sebe obavezno ponesite i manju svesku i olovku kako biste zapisali sve što ste videli i probali. Ne zaboravite da ste u zamišljenoj ulozi modnog blogera i da vaše putovanje mora da opravda očekivanja. Možete investirati u polaroid aparat i specijalne momente odmah dobiti na sjajnoj četvrtastoj fotografiji. Tako ćete napraviti mali turistički vodič ili dnevnik sa putovanja koji će biti jedan od najvrednijih suvenira.

Bili na primorskoj ili kopnenoj destinaciji, koncept putovanja je isti, vratićete se kući sa puno fotografija, sa spiskom mesta koja se moraju ponovo posetiti i koje ćete svima preporučiti. Za prijatelje izdvojite i lokacije radnji gde ste uhvatili popust ili specijalnu ponudu. Odmorite se od puta i saberite sve uspomene i iskustva koja ćete kasnije preneti u svoj dnevnik ili blog. Za dodatnu inspiraciju posetite adrese najpoznatijih modnih blogerki koje putuju po svetu – Nicole Warne poznatije kao Gary Pepper Girl i Chiare Ferragni sa bloga The Blonde Salad. Budite kreativni i napravite travel scrapbook u koji ćete izlepiti sve digitalno zabeležene uspomene i ispisati svoja iskustva ili kreirajte online dnevnik u vidu bloga. Možda vaše fotografije i preporuke pomognu nekom turisti da se snađe na neznanoj destinaciji.

Share