Kako da napravite mlečnu kupku za potpunu hidrataciju kože

Topla kupka je nešto što, ukoliko imate kadu, morate sebi priuštiti barem jednom nedeljno. I dok najčeće posežemo za penušavim kupkama, mirisnim esencijalnim uljima i solima za kupanje, recept koji danas delimo sa vama, recept koji se u različitim kulturama praktikuje već vekovima je mlečna kupka.
Još je Kleopatra koristila mlečne kupke kako bi imala zdravu, hidriranu i blistavu kožu. I znate šta, uopšte nije teško niti skupo napraviti ovakav spa ugođaj u vašem kupatilu. Vaša kože će vam biti zahvalna danima potom. Nedelja je pravo vreme da odvojite sat vremena za sebe i opustite se u toploj hidrirajućoj kupki. Mlečna kupka će vam posebno prijati ukoliko imate ispucalu i isušenu kožu nakon leta i izlaganja suncu, kožu isušenu hemijskim tretmanima, ukoliko imate osetljivu kožu ili ekcem i bilo kakve iritacije. Mlečna kupka će umiriti vašu kožu, nahraniti je i regenerisati. I ne zaboravite na kosu, vaši isušeni krajevi će podjednako uživati u ovom tretmanu.
Kako da napravite mlečnu kupku?
Za mlečnu kupku koja će vam pružiti kraljevski tretman potrebno vam je 2 šoljice kokosovog ili običnog (punomasnog) mleka, pola šoljice mleka u prahu, četvrtina šoljice meda, sat vremena samo za sebe i čaša omiljenog pića koje ćete pijuckati dok čitate knjigu ili slušate muziku. Tagujte nas na instagramu ako danas budete pravili kupku i javite utiske. Nedelja je idealna prilika da razmazite sebe!
Share