Jellyfish art – TAŠNE PO VAŠOJ MERI

Tašne koje su interesantne, kvalitetne, modernog dizajna i u aktuelnim bojama sezone ne moraju biti preskupe niti deo masovne proizvodnje nekog velikog brenda, a kao dokaz tome upoznajemo vas sa domaćim brendom Jellyfish art koji u ponudi ima zanimljive modele koji su ručni rad i delo jedne vredne majke i njene ćerke. U čemu je misterija ženske tašne, koji su najtraženiji modeli i kako to izgleda kada se udruže majka i ćerka u kreiranju malog biznisa, otkrila nam je Miljana Jovančić, devojka koja stoji iza uspeha ovih tašnica

Jellyfish-art---TASNE-PO-VASOJ-MERI8

ŠTA SE KRIJE U ŽENSKOJ TORBI? U ČEMU JE MISTERIJA ŽENSKE TAŠNE?
“Otvorila je svoju tašnu i, zaista, bila je do vrha napunjena zgužvanim novčanicama koje su se mešale sa šminkom, pufnama od pudera, maramicama i divljim kestenjem, pokupljenim u nekom parku. Taj slatki haos devojačkih torbica! U njemu je pohranjena tajna ženstvenosti.” – Mima Laševska, junakinja Kaporovog romana. Mislim da je Momo Kapor dao savršen opis jedne ženske torbe.

KOLIKO JELLYFISH ART POSTOJI I KAKO SU SE DIZAJN, NAČIN IZRADE I MODELI MENJALI OD SVOG NASTANKA DO DANAS?
Jellyfish Art je krenuo sa izradom dva modela pre 4 godine, a danas u ponudi imamo 25 modela. Modeli su se menjali u skladu sa potrebama tržista, a način izrade usavršavamo svakodnevno.

Jellyfish-art---TASNE-PO-VASOJ-MERI4

ISPRIČAJ NAM KAKO STE SE TI I MAMA ODLUČILE ZA PROIZVODNJU TORBI I DA LI JE NEKA OD VAS DVE IMALA PRETHODNOG ISKUSTVA U MODI?
Prva Jellyfish torba je nastala sasvim slučajno, bila mi je potrebna torba odgovarajućih dimenzija i boje. S obzirom da takvu nisam pronašla, mama i ja smo došle na ideju da same osmislimo i uradimo torbu koja bi ispunila sve moje zahteve. Ta prva torba se dopala mojim prijateljicama, pa su i one poželele jednu takvu torbu. Tako je sve i krenulo… Iako mami to nije profesija, ona se bavi izradom odevnih predmeta, a danas i izradom torbi.

TORBE IZRAĐUJEŠ SA MAMOM, KAKO IZGLEDA TA MAMA-ĆERKA SARADNJA I DA LI VAS JE ZAJEDNIČKI BIZNIS DODATNO ZBLIŽIO?
Marketingom se bavim ja, a mama izradom torbe tako da je saradnja između nas neophodna. Odnos između nas dve je bio odličan pre početka ovog “biznisa” što se odrazilo i na posao. Sada je taj odnos postao kvalitetniji i danas činimo savršen tim majka-ćerka.

Jellyfish-art---TASNE-PO-VASOJ-MERI3

KOJI TI JE TRENUTNO NAJDRAŽI MODEL IZ VAŠE PONUDE?
Trenutno mi je najdraži “Ivana” model koji je izrađen na predlog našeg dugogodišnjeg kupca Ivane. Model je veoma praktičan i jednostavan za kombinovanje

KAKO DOLAZIŠ DO IDEJA ZA DIZAJN?
Inspiraciju pronalazim svuda oko sebe. Nekada su inspiracija mesta, ali i ljudi koji me okružuju. U nekim slučajevima usvajamo i predloge vernih saradnika i kupaca i nastojimo da se razlikujemo od ostalih proizvođača torbi.

Jellyfish-art---TASNE-PO-VASOJ-MERI6

Jellyfish-art---TASNE-PO-VASOJ-MERI7

NA KOJI NAČIN BIRATE MATERIJALE KOJE KORISTITE U IZRADI, VODITE LI SE AKTUELNIM TRENDOVIMA, BOJAMA KOJE NAJAVLJUJU SEZONU, TRENUTNOM INSPIRACIJOM ILI PRVENSTVENO OSLUŠKUJETE VAŠE KUPCE?
Na izradu naših modela podjednako utiču aktuelni trendovi kao i želje naših kupaca. Devojke mogu same da osmisle kombinaciju boja, da izaberu veličinu i detalje. Trudimo se da svaka od njih bude zadovoljna onim što mi uradimo i za sada imamo stalne kupce.

Jellyfish-art---TASNE-PO-VASOJ-MERI

DOMAĆE BLOGERKE ČESTO NOSE VAŠE TORBICE I UJEDNO SU NAJBOLJI PROMOTERI OBRAĆAJUĆI SE OBIČNIM DEVOJKAMA. NA KOJU DOSADAŠNJU SARADNJU STE NAJPONOSNIJE?
Imamo predivna iskustva sa domaćim blogerkama i smatramo da imaju veliki uticaj na modu danas u Srbiji. Najlepše saradnje smo ostvarile sa Jovanom Bovan (Cipelica Štiklica), Renatom Vidić (Sugar Journal by Rendzi) i Marinom Abot (The Book of Happiness) i naš odnos je ne samo poslovan već i prijateljski.

U KOJIM NIJANSAMA I OBLICIMA VIDIŠ PREDSTOJEĆE TOPLE DANE?
Naše torbe su uvek vesele i vedrih boja i to je ono što privlači devojke kod nas. Verujem da će ovog leta biti aktuelne torbice u žutoj, nežno roze i kraljevsko plavoj nijansi.

Jellyfish-art---TASNE-PO-VASOJ-MERI2

Jellyfish-art---TASNE-PO-VASOJ-MERI5

KAKO IZGLEDA PREDUZETNIŠTVO U SRBIJI IZ VAŠEG UGLA, NAJVEĆI IZAZOVI NA KOJE STE NAILAZILE?
Danas je jako teško probiti se na tržistu pored velike konkurencije. Mi se trudimo da originalnošću, kvalitetom i pre svega pristupačnim cenama pridobijemo kupce.

NA ČEMU TRENUTNO RADITE, KOLIKO ČESTO IZBACUJETE NOVE MODELE, GDE KUPCI MOGU DA KUPE VAŠE TORBE I ONO ŠTO ĆE MNOGE SIGURNO INTERESOVATI, KAKO SE KREĆU CENE?
Nedavno smo započele saradnju sa preduzećem “Kanin” koje se bavi izradom cipela i sa njima planiramo izradu muških i ženskih torbi od prirodne kože.

Trenutno se naše torbe mogu videti videti i poručiti na Facebook stranici ili Instagram profilu. Cene naših torbica se kreću u rasponu od 900,00 – 2400,00 dinara.

Foto: Miloš Bečejski, Renata Jelić

Share