Izvođači iz Mascom Records na Nišville festivalu

Na ovogodišnjem Nišville jazz festivalu nastupiće nekoliko izvođača koji su u prvoj polovini godine, izdali albume za Mascom Records i partnerske kuće: Darko Rundek, Tamara Ristić Kezz i rege bend Del Arno Bend.

Tamara je mlada i talentovana kantautorka, koja će prvi put nastupiti na ovogodišnjenm Nišvil festivalu na Youth Stage-u 13. avgusta, od  21:30 do 22:15h. Tamara Ristić Kezz je pobednica nekoliko regionalnih muzičkih takmičenja, među kojima je i konkurs za mlade bendove – Ženski element (Mascom Records & Mikser festival, 2016). Kezz je ove godine izdala svoj prvi album „Kezz“, u izdanju Mascom Records. Ona je kantautorka i live looping umetnica, prepoznatljiva po jedinstvenoj kombinaciji izvornog i modernog, prirodnog i elektronskog zvuka.

Izvodjaci-iz-Mascom-Records-na-Nisville-festivalu

Ovo je prvi put da samostalno nastupam na Nišville festivalu, ali i u Nišu. U festival sam apsolutno zaljubljena od 2013. godine, kada sam imala koncert sa bendom Zaa. Od tada, u meni tinja želja da iznova osetim magiju Nišvilla i neodoljivu toplinu juga odakle i sama vučem korene. Neizmerno sam uzbuđena jer sam deo ovogodišnjeg programa uz Alpha Blondy, Candy Dulfer i niz izvođača, čije koncerte sa nestrpljenjem očekujem“- izjavila je Tamara Ristić Kezz.

Pored Kezz na Nišvill Jazz Festivalu nastupiće i Darko Rundek, koji nastupa 12. avgusta na Earth/Sky Stage. Rundek je povodom 20. godina od izlaska kultnog albuma „Apokalipso“ koji je izašao u junu za Dancing Bear Records, objavljen na dvostrukom vinilu, a pored toga je objavljen i luksuzni CD boksset (CD “Apocalypso”, CD “U širokom svijetu” i CD Haustor “Dovitljivi mali čudaci” uz knjižicu s neobjavljenim fotografijama i tekstovima).

Izvodjaci-iz-Mascom-Records-na-Nisville-festivalu3

Del Arno Band nastupa  11. avgusta na Earth/Sky stejdžu. Del Arno Band, najveći rege bend na Balkanu koji postoji više od 30 godina, ove godine je objavio bokset „Igraj dok te ne sruše” (5CD) u izdanju Mascom Recordsa u okviru kog se nalazi kompletna diskografija benda, ali i nekoliko do sada neobjavljenih singlova.

Izvodjaci-iz-Mascom-Records-na-Nisville-festivalu2

Share