Izložba prve galerije skulpture u Srbiji

Prva srpska galerija skulpture „Dimenzija“, predstaviće se kolekcijom od preko šesdeset originalnih radova više vajara različitih generacija, na izložbi u Dizajnerskoj četvrti beogradskog Čumićevog sokačeta, od 27. maja do 2. juna.

Publika će imati priliku da se upozna sa aktuelnim radovima umetnika mlađe generacije izrađenih u najrazličitijim materijalima; kamenu, drvetu, metalu, terakoti, poliesteru, zlatu, aluminijumu, bronzi, staklu, ali i sa recentnim stvaralaštvom afirmisanih skulptora.

Jana Jovašević, Miodrag Rogan, Petar Sibinović
Milun Vidić, Veliki znak
Marko Kresoje, Đi mazgo

U pitanju je prva u nizu izložbi u okviru zajedničkog projekta vajara Miodraga Rogana i istoričarke umetnosti Jelene Balević, koje će biti realizovane kako u prostoru matične galerije u Čumićevom sokačetu, tako i u drugim gradskim izložbenim ambijentima, ali i u gradovima zemalja u okruženju.

Irena Simić, bez naziva

U okviru godišnjeg programa galerije planirane su samostalne, grupne i tematske izložbe u različitim formatima, kao i razgovori/radionice sa autorima, sve sa ciljem upoznavanja šire javnosti sa značajem skulpture i skulptorske forme, osnaživanja aktuelne vajarske scene i prezentacije stvaralaštva mladih umetnika u zemlji i inostranstvu.

Otvaranje izložbe je zakazano za subotu, 27. maj, u 19h, a tokom trajanja izložbe biće upriličeni i susreti sa umetnicima.

Share