Internet kraljica transformacija

Ona je devojka kojoj su tutorijali šminkanja doneli prvi milion, a na You Tube-u ima 7 puta više subskrajbera i ogroman broj pregleda. Ima sopstvenu liniju šminke a nedavno je objavila i prvu knjigu. Michelle Phan je uzor mnogim mladim devojkama kada je reč o uspehu, modnom i životnom stilu!

Michelle-sajt

Devojka azijskog porekla rođena u Bostonu, koja je imala teško detinjstvo radom i trudom podiže svoju imperiju i postaje uticajno lice u svetu kozmetike. Možda zvuči kao bajka, čiklit ili sinopsis za tinejdž film, ali to nije, već istinita priča Michelle Phan, najpopularnije Youtuberke koja od svog kanala zarađuje million na godišnjem nivou. Detinjstvo su joj obeležila česta preseljenja uslovljena kockarskim dugovima oca koji je bio ovisnik od pokera. Posle teškog perioda borbe sa dugovima napustio je Michelle, njenu majku i brata. Majka joj se preudala, rodila polusestru, ali ni u drugom braku nije imala sreće jer je novi muž očigledno bio sasvim drugačiji od onoga za šta se predstavljao. Da bi skrenula misli sa problema, Michelle se bavila crtanjem, i jedinu utehu je pronalazila upravo u umetnosti. Kasnije će, kamericom na laptopu koji je dobila od fakulteta, studirala  je dizajn i umetnost, svoj dar za crtanje pretočiti u šminkanje i snimiti prvi tutorijal. Ovako je Michelle u videu Draw my Life, na kreativan način prikazala detinjstvo, period kada verovatno nije ni pomišljala da će video snimljen web kamerom postati temelj njenog uspeha.

Michelle-Phan-tut-sajt

Napravila je  blog 2005, a pod imenom Ricebunny je izbacivala tutorijale na mrežu Xanga. 2007 osniva You Tube kanal, za samo godinu dana postaje You Tube partner i njen uspeh počinje vrtoglavo da raste. Michellin kanal danas prati 7 miliona subskrajbera, jedan je od vodećih You Tube saradnika i više puta je bila nominovana za web zvezdu, a ove godine je osvojila Streamys ICON award.

Iako je rođena i odrasla u Americi obožava Anime i Manga crtane filmove i strip junakinje, koje joj često koriste kao inspiracija za tutorijale. Najpoznatiji su joj upravo snimci neverovatnih transformacija pomoću šminke, inspirisani muzičkim zvezdama poput Lady Gage, crtanih junaka ili serijskih herojina kao što je Daenerys iz Igre prestola. Osim tutorijala i snimaka vezanih za modu, Michelle podučava devojke širom sveta i nekim životnim lekcijama, poput sticanja sampouzdanja ili prijatelja, priča im o ljubavi i karijeri. Kaže da je zaljubljena u šminkanje otkako je porasla dovoljno da joj majka dozvoli da nosi ajlajner, maskaru a potom i sjaj za usne u boji.  Michelle je svoju ljubav prema crtanju sa papira prenela na lice i od hobija stvorila isplativ posao.

michelle-transformacije-sajt

Pošto je u nekoliko snimaka koristila šminku kompanije Lancome, ubrzo su je, prepoznavši njen talenat za šminkanje, zaposlili kao zvaničnog video šmikera. Kao You Tube saradnik pokrenula je i multi network kanal FAWN koji je posvećen modi i lepoti. Živi između New Yorka-a i LA-a, a osim zvaničnog i FAWN kanala Michelle je co osnivač kompanije My Glam osnovane 2011.  koja danas nosi ime Ipsy. Kompanija se bavi izdavanjem mesečnih kozmetičkih torbica i nesesera  sa uzorcima. Svakog meseca pretplatnice na Ipsy torbicu dobijaju svoj primerak pun uzoraka šminke i proizvoda za negu i lepotu.

Michelle-Phan-FAWN-sajt

2013. je ostvarila svoj najveći san, da poseduje sopstveni kozmetički brend i pod okriljem L’Oreala lansirala EM by Michelle Phan. Kolekciju odlikuju jednostavna bela pakovanja šminke koja kriju šarenu unutrašnjost fenomenalnih mejkap paleta za profesionalno šminkanje koje dolaze u nekoliko nijansi. Osim paleta senki, Michelle je kreirala i druge prozvode za oči, usne kao što su ruževi i sjajevi, proizvode za lice u vidu neverovatnih korektora, baza, pudera i highlightera, kao i profesionalne četkice. Proizvodi su na zvaničnom sajtu sortirani po kategorijama prema vrsti šminke (za usne, oči, lice), prema prilici za koju se šminkate (posao, sastanak, žurka ili svaki dan) i boji kože, pa tako svako može da pronađe baš ono što mu treba. Na sajtu EM Cosmetics pronaćićete i Micehlline tutorijale sa EM proizvodima gde vam demonstrira kako da ih upotrebite na najbolji način.

Michelle-Phan-Em-sajt

Michelle je retka među You Tube guruima koja redovno osvežava kanal novim šminkerskim tutorijalima. Veliki broj njih, pošto ostvare uspešne saradnje sa velikim kompanijama, sve ređe snimaju tutorijale, a sve više haul i favorites video snimke, u kojima se potencira i reklamira određeni brend.

Vest koja će obradovati  Michelline fanove je da 21. oktobra izlazi njena prva knjiga – Make Up: Your Guide to Beauty, Style, and Success–Online and Off. U knjizi će se pored saveta za uspešne transformacije pomoću šminke, naći i saveti za uspeh u karijeri i pokretanje biznisa od hobija. Oni koji je prate na Instagramu imaju prilike da pogledaju kratke Insta snimke  u kojima Michelle lista poglavlja knjige.

Michelle-Phan-Book-sajt

Ne iznenađuje  što Michelle Phan predstavlja uzor tako velikom broju devojčica, devojaka i žena, jer je ostvrila uspeh, izgradila uspešnu karijeru, a pritom se ostvarila i na ljubavnom planu. Michelle je duže vreme u vezi sa švajcarskim modelom Dominiqueom Caprariem sa kojim ponekad radi video snimke u stilu kratkih filmova. Na ličnom i FAWN kanalu vodi seriju snimaka pod nazivom Girls Guide u kojima zajedno sa drugim devojkama govori o samopuzdanju, stidljivosti, nesigurnosti, nasilju, raskidu i sličnim temama. “Prvi korak ka uspehu je postavljanje jasnog cilja, u mom slučaju to je inspirisanje i pomaganje u izgradnji sampouzdanja ženama širom sveta“ , rekla je Michelle u intervju za Forbes.

Michelle-transformacije-sajt2

Michelle Phan je mnogim ženama i muškarcima pokazala kako izgleda put uspeha i da se rad i talenat i te kako mogu isplatiti. Pokušajte da uz pomoću praktičnih saveta osmislite svoj put uspeha, a ako je vaša ambicija planetarna popularnost i karijera, možda bi ste mogli da se okušate i u snimanju videa. Sigurno će vas obradovati vest da će od sredine oktrobra  biti moguće primanje novca iz inostranstva preko Pay Pal-a. Okušajte sreću, možda ste vi sledeći You Tube saradnik!

Michelle-tutorijal-sajt

Share