Instagram profili koje morate zapratiti ukoliko vas interesuje vajanje

Društvene mreže a Instagram posebno obiluju profilima u kojima zaljubljenici u keramiku i vajanje mogu potražiti inspiraciju, naučiti neke trikove ili jednostavno uživati u lepoti ručno izrađenih predmeta od gline. Mi smo izdvojili nekoliko omiljenih profila idealnih za učenje i indpiraciju.

Hand and Fire

Naš prvi predlog je profil Sejdž Cortez, Hand and Fire. Sejdž je specifična po tome što pravi predmete za kuću isključivo rukama i retko koristi točak, a sve što pravi pravi zahvaljujući jednostavnim alatkicama. Ukoliko tek otkrivate prelepi svet unikatne keramike njeni storiji na profilu će vam pružiti odličan uvid kako neke komade možete napraviti što jednostavnije.

TORTUS

Profil Erika Landona, vajara i vlasnika Tortus studija u Kopenhagenu morate zapratiti ukoliko uživate u videima koji pokazuju nastanak jednog komada od grumena zemlje do vaze ili skulpture u samo nekoliko sekundi. Erik vrlo često putuje i drži radionice širom sveta pa se može dogoditi da jednom navrati u naše krajeve, zato ne propustite da pratite rad ovog talentovanog umetnika. Reći ćemo vam još samo da je fantastična Suzan Saradon jednom bila u njegovom studiju.

KEY WEST POTTERY

Na profilu Key West Pottery možete uživati u umetnosti koju stvaraju Adam Rasel i Keli Lever, bračni i poslovni partneri, vlasnici istoimene galerije. Nama se dopadaju zbog prirodnosti, šarma i talenta koji se prirodno  prepoznati u njihovom radu.

Kinska

Profil britanske umetnice čiji studio je smešten u Londonu, ne prestaje da nas oduševljava zabavnim, koloritnim komadima i imaginarnim likovima koji žive u svetu ove maštovite umetnice. Kada se upoznate sa njenim radom poželećete da se okružite svim tim šarmantnim figurinama.

Frutikinska has a strawberry body. She lives with Eyeshroom in the Clay mountains

A post shared by Kinska (@kinska) on

Pottery for All

Profila koji na jednom mestu objavljuju interesantne radove vajara iz čitavog sveta ima mnogo, ali nama je ovaj jedan od omiljenih. Na njemu uvek možete pronaći inspiraciju i upoznati neka nova imena pred kojima je uspešna umetnička karijera u vajarstvu.

This piece coming from @awaysaway 🕳 For more, check out their profile! —-

A post shared by Pottery for All (@potteryforall) on

Share