I have a dream: foto izložba Fadil Sarkija

U ponedeljak 27. januara od 19h biće otvorena foto izložba I have a dream, Fadil Sarkija, nastala u saradnji između Бартcелона galerije i Radisson hotela. Izložbu ćete moći da pogledate u Radisson Collection Hotel, Old Mill Belgrade (Bulevar Vojvode Mišića 15) do sredine marta.

O čemu biste sanjali po oblačnom i hladnom danu, udišući zagađen vazduh Beograda?

Možda da se probudite u Monaku u apartmanu sa ogromnim prozorima i terasom koja visi nad gradom i gleda daleko ka Sredozemnom moru. I dok vam pogled luta po beskrajnom horizontu uočavate galeba koji brzo nestaje iz vašeg vidokruga, dotle vaši snovi plove po sivim oblacima kumulusima i strato-kumulusima koji se gomilaju nad gradom, zajedno sa usamljenom jedrilicom osećate jak vetar na njenom pramcu i slanu vodu na svojoj koži. Ili biste radije sanjali da ste na dugim i usamljenim peščanim plažama daleke Floride sa kojih se diže miris kokosovog ulja, negde blizu Sarasote, Clearwatera, Pensacole ili Treasure islands, svakako na toplom moru Meksičkog zaliva igralištu orkana i uragana, ali to neće biti u našim snovima.

Fadil Sarki je rođen 1951. godine u Jugoslaviji. Veliki zaljubljenik u planine počeo je da snima pejzaže, kasnije se okrenuo dokumentarnoj i street fotografiji, ali posvećenost pejzažima i prirodi ga nije nikad napustila. Večiti i neumorni putnik koji je „svio svoja gnezda” u Beogradu, Monaku, Francuskoj, Grčkoj i na mnogobrojnim planinama stvorio neverovatnu kolekciju fotografija. Ovde ih ima samo devet, a fotografije će biti na prodaju u Bartselona pop-up 147

Share