Hobit kucica za decu

Oli Voterspun, kreativni tata iz engleskog grada Boltona, inspirisan filmom Gospodar prstenova i kućama u kojima žive Hobiti, rešio je da sam napravi magično mesto za svoje dvoje male dece u kome će moći da stvaraju uspomene sa svojim drugovima i provode vreme sa porodicom.

kreativni-tata-01

Dok je Oli bio dete, živeo je na farmi na kojoj je imao puno mesta i prostora za igru. Sada, on i porodica žive u tipičnoj britanskoj kući, sa ne baš puno prostora za dečije nestašluke. Videvši kuće iz Gospodara prstenova, on je rešio da sličnu napravi u zadnjem delu svog dvorišta.

kreativni-tata-06

Ovo specijalno mesto za klince se nalazi pod zemljom na dubini od 1.3 metara i ušuškano je travom i cvećem, tako da je, gledano spolja, gotovo nevidljivo. Olijev brat, koji je profesionalni drvodelja, pomogao mu je da kompletan enterijer ručno izrade od drveta. Zidovi, pod, plafon, fotelje i veliki krevet su isklesani od stabala u neobične oblike. Za zagrevanje se koristi mala peć na drva, a za osvetljenje novogodišnje ukrasne svetiljke koje daju poseban šarm ovog magičnom dečjem kutku. Postoji i jedan tajni ulaz u podzemnu sobu, tj. mali tunel, koji je Olijev sin posebno zahtevao.

kreativni-tata-04

Gradnja podzemnog dečjeg kutka je trajala 14 dana, a koštala je 4.000 funti. Sada kada su radovi završeni, deca u njemu uživaju tokom dana, a velika deca, Oli i supruga, u noćnim satima vole da se uz čašu vina dive majstorijama koje je tata sproveo u delo.

kreativni-tata-05 kreativni-tata-03 kreativni-tata-02

Izvor: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2648860/Father-builds-children-bespoke-Hobbit-house.html

Share