H&M donosi zanimljive printove u kolekciji nastaloj u saradnji sa brendom Morris & Co

Ove jeseni H&M sarađuje sa Morris & Co, najpoznatijim britanskim brendom za dekoraciju enterijera, koji je 1861. godine osnovao Vilijam Moris, jedan od najuticajnijih dizajnera pokreta Arts & Crafts. Romantična kolekcija, koja će sadržati neke od najpoznatijih arhivskih printova, biće dostupna u H&M prodavnicama širom sveta od 4. oktobra.

“Morris & Co printovi su neki od najpoznatijih i najomiljenijih širom sveta, dok Villijam Moris nije samo sinonim za pokret Arts & Crafts već i snažni advokat prelepog dizajna. Izuzetno smo uzbuđeni što smo sarađivali na kolekciji sa ovim legendarnim britanskim brendom i što smo mogli da prikažemo njihov dizajn našim kupcima”, kaže Pernila Volfart, glavna dizajnerka u kompaniji H&M.

Preuzeti iz impozantne arhive, Morris & Co legendarni printovi koji se koriste u kolekciji često su viđani na tapetama i tekstilima za dekoraciju enterijera. Kolekcija obuhvata širok spektar kaputa, jakni i pantalona, romantičnih haljina i bluza i prijatnog pletiva. Forme su dugačke, sa mešavinom vune, somota i fluidnih tkanina, kao i detaljima kao što su vezice, rukavi sa volumenom, nabori i karneri.

 

“Kao čuvari izvorne kompanije Vilijama Morisa, mi danas održavamo nasleđe živim kroz stvaranje lepo napravljenih tkanina i kolekcija tapeta inspirisanih našim arhivom i svim aspektima rada gospodina Morisa. Ova saradnja nam omogućava da danas pokažemo relevantnost njegovih legendarnih uzoraka, a oduševljeni smo radom s H&M-om zato što ove karakteristične printove dovodimo pred novu publiku unutar modnog sveta”, kaže Kler Valis, kreativna direktorka kompanije Morris & Co.

Share