GUILTI PLEASURES

Izložba “Guilti Pleasures” predstavlja širok arsenal bizarnjih zadovoljstava zbog kojih se ljudi osećaju krivim. Fotografisani u svom okruženju, u svojim domovima, subjekti koji učestvuju u projektu otkrivaju pred kamerom, ponekad diskretno i sa oklevanjem, ponekad teatralno i demonstrativno, ono što obično kriju po svaku cenu od očiju drugih: razne situacije, navike, rituale ili različite predmete koji predstavljaju njihove rekvizite za svoja grešna zadovoljstva. Fotograf Odeta Katana prednjači u sasvim prirodnom hvatanju ovih zadovoljstva, bez stvaranja osećaja intruzivnog uplitanja u intimi svojih subjekta.

GUILTI-PLEASURES

“Guilti Pleasures” nastala je u okviru umetničkog kampa u toku od šest meseci za „British magazine” i prvi put je objavljena u „Square Magazine”. Projekat i razni intervjui su kasnije objavljeni u brojnim novinama i časopisima u Nemačkoj (Suddeutsche Zeitung, Stern, Huffington Post), Velikoj Britaniji, Italiji (Repubblica Il post) i SAD (Cosmopolitan). Ceo projekat se može pogledati na sajtu umetnice.

GUILTI-PLEASURES-2

Odeta Catana je fotografkinja poreklom iz Rumunije sa prebivalištem u Berlinu.

“Poslednje dve godine pokušavamo da dovedemo izložbu “Guilty Pleasures” u Beograd, i napokon smo to uspeli zahvaljujući saradnji sa Rumunskim kulturnim institutom i Ambasadom Republike Rumunije u Srbiji”, navode organizatori izložbe.

GUILTI-PLEASURES-3

Odeta Catana i galerija Bartselona vas pozivaju na foto izložbu Grešna zadovoljstva u galeriji Bartselona. Svečano otvaranje je zakazano za ponedeljak 27. mart u 19h i izložba će biti otvorena do 8. aprila.

Sponzori: Cooperativa Agrícola Garriguella

Included in the Festival Belgrade Photo Month

Share