Foto izložba – Happiness isn’t behind the mountains

Daniel je iskoristio svojih 29 dana, maksimum koji mu je viza dozvoljavala da provede u Rusiji proveo u Moskvi, Sankt Peterburgu, Kronštadtu, Kareliji, Jaroslavlju, Permu, Kunguru, Glazovu, obilazeći više od 1800km oko Urala vozeći se Transibirskom železnicom…

Tokom putovanja on je, svesno ili nesvesno, hvatao momente koji prave razliku kada nekoliko dana „živite“ na mestu koje nije vaše, one detalje koje nikada nećete zaboraviti, okrenuti im leđa, iskustva koja su jedinstvena. Verovatno Daniel nije znao da mu je u torbi negde sakriven Martin Par, ali bio je.

Kroz izložbu možemo uočiti uticaj autorovih studija umetnosti, sovjetske grafike i tipično komunističkg dizajna, od automobila do bilborda, od spomenika do odeće i naravno arhitekture..

Ovo je prva izložba fotografija Daniela Meučija, grafičkog dizajnera, sa sedištem u Beogradu, rođenog  u Spilimbergu, odrastalog u Luki u Toskani. Školovao se u Umetničkoj školi „A. Passaglia “, gde je i magistrirao. Kasnije se preselio na studij arhitekture i dizajna u Trst. Nakon diplome radio je kao industrijski dizajner dok se nije preselio u Berlin i Bremen, gde je takođe radio kao dizajner enterijera.

Izložba Happiness isn’t behind the mountains fotografa Daniela Meučija biće otvorena u ponedeljak 14. oktobra i možete je obići do 26. oktobra u galeriji O3one, a deo je Бартcелона POP UP saradnje sa O3one Art Space.

Share