Film o Aronu Švarcu u Art bioskopu na Kolarcu

U okviru programa Kolarac Take Over, u sredu 20. aprila, u Art bioskopu (sala Josif Pančić) biće prikazan film ,,The Internet’s Own Boy: The Story of Aaron Swartz” u 19.30h.
Ulaz je slobodan.

Film-o-Aronu-Svarcu-u-Art-bioskopu-na-Kolarcu

Ovo je priča o životu jednog od osnivača čuvenog sajta Reddit, pioniru internet aktivizma, koji je svoje delovanje zasnivao na kreiranju uslova za slobodan pristup znanju, informacijama i slobodi govora. Film prati njegovu borbu, zbog koje će na kraju, platiti previsoku cenu, nakon saznanja da će zbog svog delovanja biti osuđen na višegodišnju zatvorsku i milionsku novčanu kaznu. Ipak, za samo dvadesetšest godina života, ovaj neobični programmer uspeo je da promeni internet zauvek. Film će biti pirkazan sa engleskim titlovima, a nakon projekcije planiran je i razgovor na temu pristupa slobodnom znanju na internetu.

Publika će imati priliku da ovaj film pogleda u okviru programskog ciklusa, iniciranog kroz Take Over projekat, a u partnerstvu sa Share Fondacijom. Cilj ove saradnje je povećanje digitalne pismenosti i razumevanja sveta novih medija kod prvenstveno kod mladih. Prethodno, održana su dva predavanja na Kolarcu, kao i radionica na kojoj su polaznici imali priliku da primene neke od tehnika analize društvenih medija kao prethodno stečena teorijska znanja.

Antrfile: Kolarac Take Over je višegodišnji međunarodni projekat koji za cilj ima razvoj publike i novih programa u okviru institucija kulture. U maju prošle godine, formiran je Savet mladih, čiji članovi prethodnih meseci vredno rade na promišljanju i kreiranju sadržaja koji će biti prostor za susret sa vršnjacima sličnih interesovanja.

Share