Everybody loves somebody sometimes ili nije kome je namenjeno, nego kome je suđeno

U petak, 22. januara u 18 časova u KROKODILovom Centru otvara se prodajna izložba vizuelne umetnice Jelene Milićević pod nazivom „Everybody Loves Somebody Sometimes”.

Pravo iz bloka Jelene Milićević stižu nam uveliko poznate i voljene ilustracije. Scene iz svakodnevnog života, razgovori iz gradskog prevoza, intimni prikazi ljubavi u njenim grandioznim i manje grandioznim oblicima – ovi topli crteži u kojima svi možemo da se pronađemo čekaju vas na petoj samostalnoj izložbi umetnice, koja će do kraja februara krasiti zidove KROKODILovog Centra.

Rečima kustoskinje Nataše Janković: Jelena Milićević voli. Voli i da crta koga voli, svog egocentričnog razmaženog mačka, svoje prijatelje, voli porodicu, voli i svoj posao kad može nekom da pomogne. Jelena voli i da opsuje, pošteno uličarski, i voli da kaže tebrice. Njena velika svakodnevna slava je njen Sv. Valentino, jer voli da voli. Crteži su joj dnevnici mašte, treninzi uma, fantazme ili Šta bi bilo, kad bi… i Eh da sam tada… Ponekad pomislim da Jelena Milićević svakodnevno razvija neki izgubljeni film iz fotoaparata koji otkriva do tada neuočene anomalije ili lepote procepa u vremenu. Svaka scena je svačija setna slika iz prošlosti. Jedna linija, u jednom potezu, izvuče obrise prve ljubavi, prvi poljubac ili najveću bol koju prepoznaš kao svoju.”

Kao u pesmi Dina Martina koja je inspirisala naziv izložbe, svako ponekad voli nekoga, a posle godine kakva je bila 2020. ova ljubav koju Jelena Milićević ubacuje iz crteža u crtež možda nam je potrebna više nego ikada.

Za rezervacije i više informacija, pišite na office@krokodil.rs

Dizajn postera: Ksenija Pantelić
Fotografije: Marina Trifunović

Share