Donatorska večera Dobro delo na kvadrat u mediteranskom restoranu Od usta do usta

Popularni mediteranski restoran Od usta do usta biće 17. maja domaćin donatorske večere pod nazivom „Dobro delo na kvadrat“. Prihod od ove večere namenjen je Inkluzivnom filmskom klubu „Moj krupni plan”, koji okuplja tinejdžere iz osetljivih društvenih grupa (mlade bez roditeljskog staranja, žrtve nasilja u porodici, pripadnike etničkih i drugih manjina) i njihove vršnjake.

Za goste ove donatorske večere kuvaće umetnici iz sveta filma – reditelj Milutin Petrović i scenaristkinja Ana Rodić – dok će reditelj Miloš Tomić spremati predjelo. Program počinje u 18h uz predjelo i projekciju odabranih filmova čiji su autori mladi članovi filmskog kluba „Moj krupni plan”. Od 19h počinje glavno jelo i zabavni program sa karaokama i aukcijom, a posetioci će imati priliku da kupe i najnoviji SF roman „Gajba”, autora Aleksandra Gubaša, koji će zaradu od knjige donirati za „Moj krupni plan”. Domaćin večeri biće Osman Ahmed, muzičar, glumac i TV voditelj.

Organizator večeri je Udruženje Satibara iz Beograda, koje se bavi nezavisnom filmskom produkcijom, neformalnom filmskom edukacijom i organizovanjem međunarodnog festivala kratkog filma MikroFAF. Ovaj događaj je deo njihove fandrejzing kampanje „Dobro delo na kvadrat”. Na svaki iznos prikupljen na ovoj donatorskoj večeri Trag fondacija uplatiće još toliko, tako da svaki donirani dinar vredi duplo.

Više o načinima da podržite kampanju „Dobro delo na kvadrat“:

Udruženje „Satibara” osnovalo je Inkluzivni filmski klub „Moj krupni plan” početkom 2017. godine. U ovom klubu mladi iz osetljivih društvenih grupa stiču znanja i razvijaju veštine da kroz filmsku formu progovore o izazovima s kojima se svakodnevno suočavaju. Zahvaljujući tome, oni postaju sposobni da filmskim jezikom prenesu drugima svoja mišljenja, poruke, nade, strepnje i pozitivne ideje. Tokom prethodne dve godine članovi kluba uradili su pet kratkih filmova, inspirisanih njihovim životnim iskustvom.

Klub je do sada podržan od strane Trag fondacije, Fondacije Jelena Šantić i Filmskog centra Srbije. Partneri u projektu su Cepora – Centar za pozitivan razvoj dece i omladine i Centar za socijalno preventivne aktivnosti GRiG, a saradnici tokom aktivnosti su brojne organizacije i institucije kulture.

Share