Da i Re, telo kao instrument

U Kulturnom centru Rex će se 23. decembra u 21h održati mini spektakl „Da i Re, telo kao instrument”, svojevrsni hibrid koncerta, predstave, fizičkog teatra i umetničkog performansa grupe Alice in WonderBand. Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, članovi grupe, a takođe i bračni par koji već 20 godina živi na obroncima Fruške gore, blizu Sremskih Karlovaca i Stražilova, su izvođači koji se bave zanimljivom tehnikom body percussion ili telesnih perkusija. Muziku proizvode isključivo telom i glasom, uz dodatak instrumenata kao što su didžeridu ili kazu. Široj javnosti su poznati po učešću u takmičenju „Ja imam talenat”.

Predstavu je režirala Višnja Obradović, za kostim je zadužen „Lutkart”, a za stajling „Beastic”.

Foto: Radmila Jeremić BELEF

Istog datuma će se održati i radionica „Telo kao instrument”, na kojoj će učesnici imati priliku da se upoznaju sa ovom tehnikom izvođenja. Radionica je otvorena za sve odrasle željne da se kreću i pevaju, a predznanje nije potrebno. Kroz različite vežbe i igre učesnici se fokusiraju na sadašnji trenutak i bave sinhronizacija i koordinacija različitih mentalnih i fizičkih kapaciteta, disanjem, koncentracijom i muzičkim veštinama.

Foto: Goran Jevtić

Predstava „Da i Re, telo kao instrument” je imala premijeru na Festivalu uličnih svirača u Novom Sadu 2016. godine, a igrana je na Beogradskom letnjem festivalu, Festivalu Dev9t, Festivalu ekološkog pozorišta za decu i mlade, festivalu Piano city Novi Sad, festivalu Nedelja stranih kultura u Parizu i na scenama širom Srbije.

Share