CINEMAFEST u Beogradu, Kragujevcu i Nišu

Filmska revija CINEMAFEST održaće se po drugi put od 02. do 09. novembra, u velikoj sali Sava centra i bioskopima CINEPLEXX u Beogradu, Kragujevcu i Nišu.

Reviju otvara najkontraverzniji ruski film godine MATILDA reditelja Alekseja Učitelja, koji se bavi odnosom balerine Matilde Kšesinske i budućeg cara Nikolaja Drugog.

Ovo ostvarenje je podiglo dosta prašine, pa je dozovolu za prikazivanje na matičnoj teritoriji moralo da izda Ministarstvo kulture ruske federacije. Poljska glumica Mišalina Olzanska koja tumači naslovnu ulogu je potrvdila dolazak i ona će na beogradskoj premijeri svečano otvoriti reviju u Sava Centru.

CINEMAFEST 2017 donosi još desetak naslova po izboru Ivana Karla.

WONDER WHEEL, Vudija Alena koji će u Beogradu biti ekskluzivno prikazan mesec dana pre starta američke bioskopske distribucije.

Novi radovi reditelja Daga Limana THE WALL, Voltera Hila THE ASSIGNMENT u kome igraju Sigurni Viver i Mišel Rodrigez.

Tu je i dugoočekivani WONDERSTRUCK Toda Hejnsa sa Džulijen Mur.

Kao i novi projekat Džordža Klunija SUBURBICON čiji su scenario napisala Braća Koen i koji je svetsku premijeru imao na nedavno završenom festivalu u Veneciji.

Sa festivala u Torontu na CINEMAFEST stize francuska komedija C’EST LA VIE!, autorskog dvojca Olivier Nakache i Eric Toledano – tvoraca velikog evropskog bioskopskog hita NEDODIRLJIVI.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Sava centra i svim prodajnim mestima Eventima, kao i online. Više o programu Cinemafesta možete naći na sajtu.

Share