Blejd Raner 2049 prvo u Srbiji, pa u ostatku sveta

Nakon 35 godina, obožavaoci kultnog filma Ridlija Skota „Blejd Raner” od 5. oktobra moći će da saznaju šta se desilo sa Dekardom, a film „Blejd Raner 2049” stiže u srpske bioskope dan ranije nego u bioskope u ostataku sveta.

Trideset godina nakon događaja iz filma „Blejd Raner”, novi istrebljivač – policajac K iz Los Anđelesa (Rajan Gosling) otkriva dugo skrivanu tajnu, koja može krhko ljudsko društvo da gurne u potpuni haos. Njegovo otkriće odvešće ga u potragu za Rikom Dekardom (Harison Ford), bivšim istrebljivačem koji je nestao bez traga pre 30 godina.

Za režiju je odgovoran jedan od najboljih reditelja današnjice Denis Vilnev, koji u svojoj biografiji ima ostvarenja „Dolazak”, „Zatočene”, „Sicario” i „Naša majka”, pa poklonici SF žanra veruju da ih od 5. oktobra na velikom platnu očekuje jedan od najambicioznijih filmskih projekata. Film „Blejd Raner” Ridlija Skota iz 1982. godine dobio je kultni status, a danas se smatra jednim od najboljih naučnofantastičnih filmova ikada snimljenih, koji je na izrazito realan način predvideo budućnost čovečanstva. Scenario su napisali Hempton Finčer, koji je adaptirao roman „Sanjaju li androidi električne ovce” Filipa K. Dika za prvi deo „Blejd Ranera” i Majkl Grin („Logan” i „Osmi putnik: Kovenant”). Osim Harisona Forda i Rajana Goslinga, iu filmu se pojavljuju i Džered Leto, Mekenzi Dejvis, Robin Rajt, Ana de Armas i Dejv Bautista.

Share