Beauty trendovi u 2014.

Ena Jović za studio Šminkerica

www.sminkerica.rs

  1. ena-jovic.jpg-sajtNakon tamnih karmina, gustih obrva i metalik tonova senki šta možemo da očekujemo kao novi trend u 2014. godini?

Jake i često androgene obrve su bile imperativ poslednjih sezona, a prošle godine smo često mogli da vidimo i  izblajhane obrve kao deo make up-a za mnoge revije poznatih svetskih dizajnera. Za predstojeću sezonu se čini da mnogo akcenata nisu posvećivali obrvama. One ostaju prirodne. Boje koje poznati dizajneri poput Tom Forda najavljuju za predstojeću sezonu su terakot varijacije na temu. Tako se i  poznati dvojac Dsquared odlučuje za lagani smooky u tim tonovima sa akcentom na narandžasti karmin. Sa druge strane Marcs Jacobs se odlucuje za tzv. electric blue varijantu na očima.  Svetski make up trendovi često i nisu omiljeni i primenjivi kod naših devojaka i žena, što i nije imperativ. Važno je da se našminkate po svom ukusu i da tako srećne i zadovoljne izađete na ulice. Takav stav je uvek u trendu.
2. Kompanija Pantone je kao boju ove godine proglasila Radiant orchid, kako će se to odraziti na beauty trendove?

Radiant orchid je prelepa varijacija pink ljubičaste boje. Neminovno je da će ova boja, kao i prethodni favoriti, dominirati u svetu enterijera, dizajna mode i lepote. Što se tiče samog make up-a ova boja i nije nešto interesantna šminkerima kao što je dizajnerima kod izbora boje tekstila. Ponegde sam mogla da je zapazim u formi karmina.
3. Koji savet bi mogla da daš našim čitateljkama pri kreiranju dnevnog izgleda, a šta bi predlozila kao večernji make up?

Svrha šminkanja je sakriti nedostatke i  istaći ono što je lepo na licu. Svaka od nas bi volela da izgleda sveže i zdravo. Najbitniji je ten, koji treba da bude čist, prozračan i lagan. Morate voditi računa pri izboru pudera koji mora da bude kvalitetan (s obzirom da ćete ga imati na koži tokom celog dana), da odgovara vašem tipu kože, kao i to da bude adekvatne boje u boji vašeg tena ( kada ga nanesete, ne sme biti razlike u boji u odnosu na vrat).
Dakle, dnevni make up se temelji na dobrom tenu, zatim malo korektora ukoliko je to potrebno, malo rumenila koje možete koristiti i na kapcima i malo maskare. Trenutno su trendi labela u nekoj od rumenih boja koja će negovati vaše usne. Večernji make up dozvoljava razne igrarije. Pustite mašti na volju i igrajte se bojama i intenzitetima. Dozvoljeno je i jače senčenje lica. Opredelite se za jače našminkane oči, ili jača usta ili oboje. Ukoliko imate nedoumica oko izbora boje, intenziteta, načina nanošenja šminke, youtube je preplavljen snimcima koji vam mogu pomoći u tome.

U sledećem broju Ena Jović će odgovoriti na vaša pitanja na temu make up-a. Pitanja u vezi šminke i šminkanja možete postaviti ovde ili proslediti na e-mail plezirmagazin@gmail.com

Ena Jović je radila šminku za aktuelni editorijal u Plezir magazinu, “Disturb”.

bjuti1 bjuti2 bjuti3

 

Share