„Bad Santa“ – izložba umetničke platforme „Rekonstrukcija“ u „Kvaki 22“

Festival umetnosti na ulici „Rekonstrukcija“ prerasta u platformu, a svoje učestalo delovanje u javnim i drugim nezavisnim prostorima Beograda, najavljuje prednovogodišnjom izložbom pod šaljivim nazivom „Bad Santa“, koja se otvara u petak 27. decembra u 20 časova u „Kvaki 22“ (Ruzveltova 39).

Izložba će se sastojati od radova autora i autorki čije stvaralaštvo ima uporište u uličnoj umetnosti, a oni su: Barbara Dimić, Caki, Cash, Das Drogen, Di Ujdi, Hope, Jana Danilović, Jobah, Junk, Leaf Kid, Tijana Olbina, Tijana Tripković, Orbot, ZEZ, Zvrk.

Digitalni printovi većih formata, izloženi u prostoru „Kvake 22“, biće predmet aukcije čiji je cilj prikupljanje sredstava za buduće projekte platforme „Rekonstrukcija“, a posetioci će moći da kupe i manje formate, izrađene u limitiranim serijama, kao i novogodišnje čestitke pomenutih umetnika i umetnica.

„Želeli smo da na jednom mestu okupimo sve prijatelje i saradnike, koji prate naš rad, ali i publiku koja iz projekta u projekat postaje sve veća, i da na taj način zaokružimo 2019. i najavimo da ćemo ubuduće biti češće prisutni. Iako, na prvi pogled, šaljiv, naziv izložbe Bad Santa nam svima služi kao važan podsetnik, jer poziva na delovanje van ustaljenih normi“, poručuju iz platforme „Rekonstrukcija“.

Svaki od učesnika i učesnica će, takođe, uraditi i malu likovnu intervenciju na zidu, koja će moći da se vidi samo tokom trajanja izložbe, odnosno u petak, 27. decembra od 20 do 22 časa i u subotu, 28. 12. od 17 do 20 časova.

Otvaranje izložbe pratiće DJ nastup Mr. Cash-a, a ulaz je slobodan.

Share