As Smooth As o čarobnim Midnight Orient žurkama u srcu Beograda

Naš grad prima, sažima i odašilja različite frekvencije. U tom sazvučju prepoznaje se zvuk iz davnina, eho naroda, zov rituala pomešan sa modernim bitovima. Nosilac te uzbudljive priče je Sertac Ogul iz Turske, poznat pod pseudonimom As Smooth As, tvorac Midnight Orient žurki. Ovaj koncept muzičkog okupljanja slavi 29.12. u KC gradu svoj drugi rođendan i u goste zove surf/pop/folk bend Mousakka. Sertac za u razgovoru za Plezir magazin otkriva zašto je izabrao Beograd kao omiljenu lokaciju, šta ga inspiriše i gde vidi ovaj orijentalni talas za par godina.

Kako si dospeo u Beograd i zbog čega si ostao?

Došao sam ovde zbog studiranja, tačnije zbog mastera na Beogradskom univerzitetu, na Fakultetu organizacionih nauka. Toliko razloga je doprinelo mom ostanku, ali Beograd sam izabrao najviše zbog ovdašnje muzičke scene i njegove neverovatne vibracije.

Da li osećaš orijentalne uticaje u Srbiji? Šta misliš o srpskoj hrani?

Naravno, neću ni započinjati deo priče sa istorijom. 🙂 Ima zaista mnogo sličnosti sa turskom hranom. Jedino što mi malo smeta je što svuda ima puno mesa, ali ogroman sam ljubitelj ajvara.

Zbog čega je moderan orijentalni talas u beogradskim noćima tako poseban? 

Zato što zasigurno svi osećamo TO nešto!

U kojoj meri te prošlost inspiriše?

Mnogo! Kada pravim svoje obrade konstantno se istražujem prošlost. Otkrivam stare narodne pesme svaki, ali baš svaki dan.

Mešanje kultura, prošlosti i budućnosti za tebe predstavlja..?

Osećaj slobode, što mi je izrazito važno.

Gde vidiš sebe i Midnight Orient za par godina?

Nadam se postepenom, ali sigurnom progresu. Voleo bih da ugostim više internacionalnih imena i nadam se mnogo više bendova u 2018. godini. Možda čak i manji festival jednog dana, ko zna… 🙂

Koje ovdašnje DJ-eve voliš i slušaš? Šta misliš o beogradskoj muzičkoj sceni i sa kim bi ti značilo da sarađuješ?

Toliko dobrih imena ima ovde, to me izrazito inspiriše. Schwabe je definitivno imao ogromni uticaj na mene i na sve ovo što smo smislili i stvorili u prethodne dve godine. U ovom trenutku spremam više saradnji, ali neću još otkrivati – neka to bude iznenađenje :). Saradnja sa Vasilom Hadžimanovim – e to bi bilo zaista sjajno!

Share