Arvest Tarber – novi, interesantan, eko-orijentisan brend

Jelena Karović je nedavno pokrenula originalan eco-friendly brend Arvest Tarber. U intervjuu koji sledi upoznaćete malo bolje ovaj mladi brend, saznati kako je dobio ime, kakav koncept je planiran i šta vas očekuje u narednim kolekcijama

Kako si došla na ideju da pokreneš modni brend?

Želela sam da moja profesija obuhvati sve sfere mojih interesovanja. Moda je sektor koji mi omogućava da uspostavim pozitivnu korelaciju između ekonomije, psihologije, filozofije i umetnosti. Sa druge strane, spadam u onu grupu ljudi koji ne čekaju šanse već ih sami stvaraju.

Arvest-Tarber---novi,-interesantan,-eko-orijentisan-brend8

Po čemu se brend Arvest Tarber razlikuje i šta je bila tvoja vizija kada si razmišljala o pokretanju biznisa?

Pre svega, Arvest Tarber u prevodu sa jermenskog znači drugačija umetnost. Moj drug iz detinjstva, talentovani umetnik, je porekom Jermenin što mi je poslužilo kao inspiracija kada sam razmišljala o imenu. Ovo navodim jer je afirmacija mladih umetnika jedna od ključnih stavki. Svaka kolekcija će, kada je pakovanje u pitanju, imati drugačiji likovni identitet gde će oni imati priliku da ispolje svoju kreativnost. Naravno, uz precizirani honorar.

Arvest-Tarber---novi,-interesantan,-eko-orijentisan-brend3

Kome se prvenstveno obraćaš, imaš li zamisao ko je Arvest Tarber devojka ili momak?

Obraćam se devojkama koje vibriraju na malo drugačijim frekvencijama. Njih nije jednostavno definisati i upravo to ih čini autentičnim. Govorim o hrabrim devojkama jer smatram da je danas hrabrost biti svoj i živeti po svojim pravilima.

Arvest-Tarber---novi,-interesantan,-eko-orijentisan-brend

Veoma važna stavka u opisu tvog brenda je da je eco-friendly. Takav koncept je i dalje (nažalost) retkost na ovim prostorima. Da li je bilo komplikovano pronaći odgovarajuće sirovine iz organskog uzgoja i da li se ova odrednica odnosi i na pakovanje?

O konceptu održivog razvoja se mnogo govori ali je njegova primena retkost na globalnom nivou, ne samo na ovim prostorima. To svakako važi i za modnu industriju koja verno oslikava stanje jednog društva. Sam proces pronalaženja adekvatnih partnera jeste potrajao, ali sam na kraju uspela da dobijem proizvod koji je u potpunosti eco-friendly.

Arvest-Tarber---novi,-interesantan,-eko-orijentisan-brend2

Ko je odgovoran za vizuelni identitet Arvest Tarbera?

Često svoje želje jedino sebi upevam da objasnim u potpunosti. Shodno tome, odlučila sam da na svom, strogo rečeno – projektu, radim sama. Činjenica da stojim iza svakog detalja me dodatno ispunjava i istovremeno motiviše da još intenzivnije radim na sebi.

Arvest-Tarber---novi,-interesantan,-eko-orijentisan-brend6

Ekološka, samoodrživa i „pravedna“ moda je san kome (nadam se) svi težimo, a budući da si studirala ekonomiju verujem da ti je znanje koje si ponela sa fakulteta pomoglo da pronađeš najbolje rešenje za svoj brend u nastanku. Kako je u praksi izgledao taj spoj racionalnog ekonomiste i maštovitog idealiste-kreatora brenda?

Ne radi se u potpunosti o dve suprotnosti. Adam Smit, koji se danas smatra tvorcem savremene ekonomske nauke, je pre svega bio filozof koji je ujedno među prvima postavio modu u centar naučnih razmatranja. Da sam samo racionalna i posvećena isključivo formalnom obrazovanju, danas bih o svojim studijama govorila u prošlom vremenu. Sa druge strane, da sam samo maštoviti idealista, Arvest Tarber bi i dalje bio samo deo moje imaginacije.

Arvest-Tarber---novi,-interesantan,-eko-orijentisan-brend7

Da li si zadovoljna reakcijama za sada i kakvi su naredni planovi, šta možemo očekivati od naredne kolekcije?

Jesam jer se radi o pozitivnim reakcijama devojaka koje su upravo i ciljna grupa brenda. Kao i do sada, narednu kolekciju će činiti naizgled jednostavni, ali zapravo jedinstveni i nosivi komadi odeće.

Arvest-Tarber---novi,-interesantan,-eko-orijentisan-brend5

Koji je po tvom mišljenju najseksepilniji deo ženskog tela i deo koji želiš da tvoja odeća slavi?

Ovog puta su to bila leđa, međutim, cilj je da dizajniram odeću koja slavi celokupnu pojavu žene i pritom joj ne dozvoljava da izgubi iz vida svoju posebnost.

Arvest-Tarber---novi,-interesantan,-eko-orijentisan-brend4

Gde se mogu pronaći Arvest Tarber komadi?

Od naredne kolekcije, Arvest Tarber će se nalaziti na minimum dve lokacije u gradu o čemu ćete biti naknadno obavešteni.

Share