All I Own House, izvrsna ideja za mali stan

Moderan način života, gde većina ljudi odllazi da živi u gadovima doneo je i problem nedostatka životnog prostora. Mali stanovi, kako bi bili funkcionalni i udobni za život moraju biti do detalja osmišljeni, a svaki ćošak se mora pametno upotrebiti.

Zahvaljujući mudrim arhitektonskim rešenjima i najmanji prostor se može iskoristiti i učiniti udobnim. Jedan od takvih projekata je projekat “All I Own House“, koji je osmislila arhitektonska firma iz Madrida PKMN Architectures.

Čitav prostor je zamišljen kao multifunkcionalni poligon za sklapanje i rasklapanje odgovarajućih elemenata, a nešto najsličnije ovakvom dizajnu možemo videti u Ikeinim reklamama za njihov višenamenski nameštaj.

Ovakav stan u sebi sadrži sve one prostorije koje biste očekivali da jedan prosečan stan ima, s tim da se prostorije formiraju pomeranjem kliznih elemenata koji u sebi kriju različita iznenađenja i čuvaju stvari. Pokretni, rasklopivi deo ovog stana ne zauzima čitavu površinu već je ostavljeno i malo “slobodnog”, praznog prostora. Čak i ako niste ljubitelj ovakve vrste dizajna neke sitnice će vam se sigurno dopasti.

mali-stan mali-stan2 mali-stan3 mali-stan4 mali-stan5 mali-stan6 mali-stan7 mali-stan8 mali-stan9 mali-stan10 mali-stan11

Pogledajte i video da vidite kako je to zamišljeno u praksi.


Fotografije su preuzete sa sajta http://www.thecoolist.com/

Share