Album dana

Još jedan dan u izolaciji, još jedan kultni album prema našem mišljenju… a naše mišljenje je relevantno. Juče smo napomenuli da su autori prethodnog predloga za Album dana iz Liverpula, ovaj današnji sastav je takođe iz istog grada, s tom razlikom što su oni bili neuporedivo poznatiji. Pogodili ste, u pitanju su Bitlsi samo još ne znate koji album ćemo da predložimo. Ako pitate fanove Bitlsa da vam izdvoje top 5 pesama po njihovom izboru, reći će vam da ne mogu da se opredele za top 5 albuma, a kamoli pesama.

Danas se preslušava album koji je nastao u zreloj fazi ovog benda, što se možće čuti iz svake note koju su upisali u notnu svesku. U pitanju je zaista odličan Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band koji je svetlost dana ugledao 26 maja 1967. godine i od tog trenutka je počeo obara sve rekorde i krši uobičajena pravila. Na albumu vas očekuje 13 podjednako kvalitetnih numera, opuštajuće melodije u ovim napetim vremenima.

Postoji i jedna mala zanimljivost vezana za „cover“ fotografiju vinila. Naime, teoretičari zavere smatraju da je time odata pošta, kako oni tvrde, preminulom Polu Mekartiju koga su menadžeri benda zamenili jednim istim takvim na look-alike takmičenju. Ajde da im mnogo popustimo pa da kažemo možda, ali koja je verovatnoća da bi našli nekog toliko sličnog Mekartiju, a podjednako ludački talentovanim za muziku. Na fotosu se vide Bitlsi u crnim odelima, (tu je Mekarti) kako oplakuju Pola (i Pol sebe), i time prelaze u novu eru živopisnih zabavljača. Ludaci, mislimo Bitlsi. I još nešto za kraj, hajde da se igramo pogađanja ličnosti koje su prikazane na fotografiji vinila, vaše tačne odgovore šaljite u komentarima, a najsrećniji može dobiti kolor televizor.

Share